fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
Cursus in Coronatijd

Clinic Bushcraft: eetbare en medicinale planten

Algemene informatie

Wij hebben deze clinic zorgvuldig in elkaar gezet zodat we toch cursus kunnen geven rekening houdend met de huidige maatregelen. Deze beslissing is ontstaan omdat we veel vraag krijgen van mensen die in deze tijden toch iets actiefs buiten willen doen. Laten we daar volledig achter staan. Bushcraft is een levensstijl, een manier van functioneren in de natuur wat zeker in deze moeilijke tijden veel goeds kan doen in het hoofd en lichaam van mensen. De natuur biedt niet alleen rust maar ook een gezonde boost en weerstand.

Er groeit zoveel eetbaars en geneeskrachtig in de natuur waar wij eigenlijk de kennis over verloren zijn. In deze workshop leren we op een laagdrempelige manier een aantal veelvoorkomende eetbare planten te determineren en bereiden. Ook bespreken wij kort wat de medicinale werking is van vele planten en hoe je die kunt toepassen.

In de prachtige omgeving rondom de Kortenhoefse plassen zullen we op zoek gaan naar alles wat eetbaar is. Vogelmuur, weegbree, brandnetel, kleefkruid, paardenbloem, schapenzuring, watermunt, noem het maar op. Allemaal planten die in de volksmond onder ‘onkruid’ vallen. Terwijl nu juist deze planten puur, zuiver en uiterst gezond zijn. Ook bespreken we de belangrijkste medicinale aspecten van sommige planten en hoe we die toepassen in bushcraft. Dus een workshop die leerzaam en lekker is!

Geschikt voor elk natuurliefhebbende koppel (partners, vrienden, familie, ouder en kind) die meer uit de natuur wil halen en genieten. De cursus wordt gehouden midden op het Leersumse Veld op onze prachtige locatie in het bos.

Inhoud arrangement:

  • wandeling ‘eetbare en medicinale planten’

Prijs

€ 99,50 p.p.

Aanbod geldt enkel tot het einde van de Corona maatregelen en je kunt je alleen minimaal als koppel opgeven!

Bij de prijs inbegrepen:

  • koffie en thee
  • instructies

Niet inbegrepen:

  • vervoer naar/van het Leersumse Veld

Aantal personen:

  • Minimaal 2 en maximaal 4 (kinderen onder 12 vallen hier niet onder)

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 10 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

  • ‘s-Graveland

Duur van de cursus:

  • vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur
  • vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur

Foto’s cursus

Deze bedrijven zijn u voor geweest

Boek Nu