Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding.

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
Cursus in Coronatijd

Cursus Basis Bushcraft voor 2 personen

Algemene informatie

Wij hebben deze cursus zorgvuldig in elkaar gezet zodat we toch cursus kunnen geven rekening houdend met de huidige maatregelen. Deze beslissing is ontstaan omdat we veel vraag krijgen van mensen die in deze tijden toch iets actiefs buiten willen doen. Laten we daar volledig achter staan. Bushcraft is een levensstijl, een manier van functioneren in de natuur wat zeker in deze moeilijke tijden veel goeds kan doen in het hoofd en lichaam van mensen. De natuur biedt niet alleen rust maar ook een gezonde boost en weerstand.

Deze cursus bestaat uit een aantal basisonderdelen die wij uit jarenlange ervaring belangrijk achten voor zo’n dag. Alles is aanwezig voor een spannende, leuke en leerzame dag in het bos. Hieronder een opsomming van hoe de dag eruit ziet.

Veiligheid
Hoe ga je met een mes en zaag veilig te werk in het bos? Onderschat de ernst van een verwonding niet als het jou overkomt in afgelegen gebieden. Niet alleen de kans op infecties maar ook je functioneren word ernstig beperkt. En dan hebben we het over niet al te ernstige verwondingen. Wat als je een levensbedreigende wond oploopt. Ben je alleen? Is er iemand die hulp kan bieden en zoeken? Wat is het internationaal alarm signaal?

Vuur
Hoe maak ik vuur met eenvoudige middelen en het meest efficiënt? Wat als alles nat is? Welk hout en welk aanmaakmateriaal kan ik het beste gebruiken om een succesvol vuur te maken? Hoe onderhoud ik een vuur? Een ook erg belangrijk en onderschat, hoe laat ik een vuurplek achter als ik vertrek?

Water
Water is, ondanks waar je bent, van levensbelang. Het maakt niet uit of je in de vochtige tropen bent of in de woestijn, je zult na enkele dagen gewoon moeten drinken en afhankelijk van de omstandigheden kun je al na een paar dagen in een levensbedreigende situatie komen als je geen schoon water hebt. Hoe en waar verzamel ik water? Hoe maak je water schoon en drinkbaar?

Eten bereiden
We gaan een eenvoudige lunch bereiden zonder potten en pannen. Oerkoken zoals het hoort. Rechtstreeks op de kolen, boven en naast het vuur. Ontzettend lekker en verrassend simpel.

Deze dag bestaat vooral uit praktijk onderdelen en tussendoor wat theorie tijdens de pauzes, zodat we zoveel mogelijk kunnen behandelen.

Geschikt voor elk natuurliefhebbende koppel (partners, vrienden, familie, ouder en kind) die meer uit de natuur wil halen en genieten. De cursus wordt gehouden midden op het Leersumse Veld op onze prachtige locatie in het bos.

Aanbod geldt enkel tot het einde van de Corona maatregelen! (9 februari)

Iets voor jou? Vul onderstaand formulier in en we zullen zsm antwoord geven >

Inhoud arrangement:

 • mes en zaag veiligheid
 • vuur technieken
 • houtkeuze
 • vuur opbouw
 • leave-no-trace
 • water zuivering
 • koken op open vuur

Prijs

€ 125,00 p.p.

Aanbod geldt enkel tot het einde van de Corona maatregelen! (9 februari)

Bij de prijs inbegrepen:

 • koffie en thee
 • lunch
 • instructies

Niet inbegrepen:

 • vervoer naar/van het Leersumse Veld

Aantal personen:

 • Maximaal 2 (kinderen onder 12 vallen hier niet onder)

Leeftijd:

 • Vanaf 16 jaar (vanaf 10 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

 • Leersumse Veld
  Midden in het bos in de prachtige natuur te gast bij Staatsbosbeheer.

Duur van de cursus:

 • vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur

Foto’s cursus

Vul onderstaand formulier in met evt. data!

  * verplicht veld

  Deze bedrijven zijn u voor geweest