Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding.

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
Cursus

Wild in 4 seizoenen

Algemene informatie

n 2021 geven we een verkorte versie van een heel bijzondere cursus: Wild in 4 seizoenen. Een cursus waar veel vraag naar is geweest. In 2 seizoenen gaan we een volledig weekend aan de slag met het verwerken van wild en vlees. Hoe hoort vlees er echt uit te zien? Hoe gebruik ik dierlijke delen als botten, pezen, huiden, schedel, hersenen, graat, vishuid, etc. in mijn avondmaal? Elk seizoen geven we een cursus van een weekend. Door met vlees van wilde dieren aan de slag te gaan en iets te leren over hun leefgewoonten, krijgen antwoorden op deze vragen.

De prijs is voor alle twee de weekenden!!!

Beschrijving

Alle dieren waar we mee werken zijn niet speciaal voor ons geschoten maar het zijn dieren die al worden bejaagd door ons slechts worden opgekocht.
We besteden veel aandacht aan het leven van het dier en aan alle delen van het dier die nu vaak worden weggegooid maar die prachtig te gebruiken zijn. Botten, pezen, de huid en de hersenen zijn allemaal waardevolle materialen waar je de meest prachtige producten van kunt maken.
Veel mensen leren uiteraard alleen hoe vlees er in een winkel uitziet. Bij wild vlees heeft ieder diersoort een andere kleur, geur en smaak en een unieke textuur. Dit vlees is puur en niet ingespoten met water noch kunstmatig gekleurd.

Beide weekenden zullen we ook gaan koken en op allerlei manieren het wild bereiden. De eerste dag eindigen we met een avondmaal waarbij we ook de producten bereiden die wat minder gangbaar zijn zoals bijvoorbeeld de poten van een wild zwijn. We willen je laten ervaren dat ook deze vleesproducten waardevol voedsel zijn en we verspillen niets.
Bij de cursus zijn er instructeurs, assistenten en koks die iedereen door het proces begeleiden. Daarnaast zullen er verschillende gastdocenten zijn, van jagers en ex-stropers tot slagers en eetbare plantenexperts. We besteden aandacht aan moderne en aan primitieve technieken.

Weekend 1: Het wild zwijn
Dit weekend zal gaan over het wild zwijn. We leren je over zijn leefwijze en gedrag en zullen ook proberen het dier te observeren in de avonduren. Uiteraard gaan we in op het verwerken en klaarmaken van het dier.

Weekend 2: Klein wild en ree
Konijn, haas, ree, de dieren die je het meest in het weiland of bosrand ziet staan. Het magere vlees, maar toch de populairste en bekendste dieren. Ook zij komen aan bod!

DATUM 2021:

  • 27 t/m 28 maart 2021
  • 23 t/m 24 oktober 2021

CURSUSINHOUD:

DAG 1
9:00 – aankomst studenten/cursisten
9:30 –  kennismaking wild/vis
10:00 – demonstratie villen/uitbenen wild
11:30 – pauze
12:00 – studenten gaan begeleid villen/uitbenen
14:00 – kleine pauze
16:00 – opruimen eventueel vlees in de koelkar
16:20 – workshop/demonstratie koken
19:00 – avondeten, mogelijkheid tot uitloop
20:00 – introductie dierlijk leven en of verhaal van expert
21:00 – verhaal expert (jager, kok, bushcraft, slager etc.)
22:00 – maximaal einde dag

DAG 2
8:00 9:30 – ontbijt & einde ontbijt
9:30 – begeleid villen & uitbenen
11:00 – demo verwerken huid, botten, pees en andere bruikbare delen
12:30 – pauze
13:00 – begeleid verwerken dierlijke producten
17:00 – vragen
18:00 – maximaal einde dag

Prijs

€525 (dat is inclusief je eigen wild zwijn, klein wild en ree)

Bij de prijs inbegrepen:

  • avondeten
  • ontbijt dag 2
  • middag eten dag 2
  • benodigde wild
  • mogelijkheid tot overnachting
  • gezelligheid en kampvuur
  • instructies instructeurs en gastdocenten

Niet inbegrepen:

  • middag eten dag 1
  • vervoer naar/van het Bladel
  • reserveringskosten 23 euro

Aantal personen:

  • Maximaal 25

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

  • Bladel
    In de bossen van Bladel

Duur van de cursus:

  • van 9.00 uur op de eerste dag tot 18.00 uur op de tweede dag

Foto’s

Boek Nu