Iedere dag weer lopen de mensen in de supermarkt om daar hun eten te ‘verzamelen’. Gewassen tomaatjes, gebleekt komkommertje, pakje volgespoten kipfilet. Alles ligt perfect in de schappen en voor het pakken. Ze stappen weer de auto in op weg naar huis. Wanneer ze dan in de lente langs een weiland rijden, waar voor het eerst de koeien weer lopen na een winter op stal, is eerste reactie altijd: ‘wat schattig’. Maar de realiteit is dat ze gewoon naar het slachthuis gaan en machinaal verwerkt worden tot vleesproducten.
Wij pleiten er ook voor dat, wanneer je iets wilt met vlees, je dit zelf ook zou moeten leren verwerken. En dat is precies waar deze cursus over gaat. Wij gaan wild villen, uitbenen en bereiden. Een ree nog in huid en haar, geschoten in ons eigen land, eigenhandig verwerken tot aan reerug, is wat we in deze cursus doen.
We gaan deze cursus groter opzetten dan normaal. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om verschillend wild te verwerken. Alle verschillende dieren zullen theoretisch en praktisch worden begeleid door Thijmen Apswoude & Siegurd van Leusen. Zij zullen dan ook het toeziend oog en oor zijn op al je vragen die je onderweg tegenkomt. We werken met wild, we verwerken de producten maar we doen dit allemaal ook in respect naar het dier. We werken zorgvuldig, netjes en met volle aandacht.
Aan het einde van de dag zullen we gezamenlijk genieten van kleine heerlijke gerechtjes van ons wild. Het zullen allemaal proeverij gerechtjes zijn dus geen volledige maaltijd. Puur 100% duurzaam vlees. Verder zullen er een aantal jacht/observatie gerichte lessen zijn en gaan we vertellen wat er gedaan kan worden met de huid, pezen, botten, nagels, etc. Het complete dier zal dan ook worden verwerkt, er word haast niks weg gegooid.
Wees er snel bij want beide workshops waren de afgelopen editie in minder dan twee dagen uitverkocht!!!