fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Maatregelen omtrent Corona

Hoe gaat Siegurd Bushcraft & Survival om met de maatregelen omtrent de gevolgen van het Coronavirus?

Boek zonder risico!

Je wilt mee met een bushcraftreis, maar kan dat in deze tijd?
Natuurlijk zijn we afhankelijk van de maatregelen die de overheid stelt. Toch is er heel veel wel mogelijk! hieronder lees je welke maatregelen we nemen en wat als de reis toch niet door kan gaan.

Zekerheden
Wij hebben een aantal zekerheden geformuleerd voor mensen die bij ons boeken. Zo kun jij gerust en verantwoord aan de bushcraft reis deel kunt nemen. Want is het dromen over een  bushcraftreis waarin je de coronazorgen even van je af kunt zetten, niet precies datgene wat ons nu het beste op de been kan houden? Laat de vakantie voorpret dus beginnen!

Met deze zekerheden kun jij veilig op reis

 1. Up-to-date Wij houden het reisadvies voor jou in de gaten, hierdoor kunnen wij eventuele quarantaineverplichtingen na de reis voorkomen.
 2. Geld terug Moeten we een reis annuleren? Of moet jij de reis annuleren vanwege verkoudheidsklachten of quarantaineplicht? Dan garanderen wij dat jij je geld terugkrijgt, want wij zijn aangesloten bij het SGR.
 3. Repatriëring Verandert het reisadvies van jouw bestemming in rood of oranje terwijl jij op reis bent? Dan zorgen wij ervoor dat jij weer veilig thuis kunt komen. Al onze bushcraftreizen zijn pakketreizen, waardoor wij een repatriëringsgarantie kunnen afgeven.
 4. Verblijf veilig Indien we verblijven in een accommodatie, dragen wij zorg voor de 1,5 meter. Wij zullen hierin een beroep doen op de verantwoordelijkheid van alle deelnemers. Voor de bushcraft reis in Zweden geldt dat we in tenten overnachten, waardoor de 1,5 meter gewaarborgd kan worden.
 5. Veilig vervoer Samen reizen doen wij veilig met een mondkapje op. Daarnaast zorgen wij ervoor dat er genoeg desinfectiemiddelen meegaan op reis.

Covid-19 – veelgestelde vragen:

Ontvang ik mijn geld terug als mijn vakantie vanwege een negatief reisadvies vanuit de Nederlandse overheid wordt geannuleerd?
Wanneer Siegurd.nl  jouw reis annuleert omdat je reis vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, ontvang je de door jou betaalde reissom terug. Wij geven geen vouchers meer uit.

Ontvang ik mijn geld terug als ik zelf mijn reis moet annuleren vanwege klachten of quarantaineplicht?
Wij garanderen dat je de door jou betaalde reissom teruggestort krijgt wanneer je de reis moet annuleren vanwege een aantoonbare quarantaineplicht of een positieve coronatest.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten van annulering als ik zelf corona krijg?
Wanneer je bij ons een annuleringsverzekering hebt afgesloten dekt de annuleringsverzekering de kosten van annulering. Bij Allianz Global Assistance zien ze het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Heb je ergens anders een annuleringsverzekering afgesloten? Raadpleeg jouw verzekeraar hierover.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten van annulering als ik mijn reis wil annuleren of omboeken?
Het uitbreken van het coronavirus is bij Allianz Global Assistance geen geldige reden om te annuleren op de annuleringsverzekering. Je krijgt de annuleringskosten dus niet vergoed. Heb je ergens anders een annuleringsverzekering afgesloten? Raadpleeg jouw verzekeraar hierover.

Wat moet ik doen als ik niet meer op reis wil en dus de reis wil annuleren?
In het geval dat je zelf annuleert gelden onze algemene Voor de voorwaarden verwijzen wij je naar onze algemene voorwaarden op onze website.

Mijn voucher verloopt bijna, wat nu?
Je kunt je SGR-voucher binnen één jaar na uitgifte inzetten voor een nieuwe De nieuwe vertrekdatum mag ook ná de geldigheid van de voucher zijn, zo lang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan. Als je geen nieuwe reis hebt geboekt en dat ook niet van plan bent dan betalen wij het voucherbedrag uit wanneer de voucher verlopen is. Je wordt hierover schriftelijk geïnformeerd. Ben je van plan om in de toekomst nog wel een reis bij Siegurd.nl te boeken maar kun of wil je nu nog niet boeken? Dan kun je er ook voor kiezen je SGR voucher om te zetten in een tegoedbon met een nieuwe geldigheid van 1 jaar.

Gaat mijn geboekte reis door?
Op dit moment gaan wij ervan uit dat de reizen die wij online hebben staan ook door kunnen gaan. We verwachten dat er in de zomer goede afspraken zullen zijn tussen de verschillende EU-landen, waardoor niet-noodzakelijke reizen op een veilige manier kunnen plaatsvinden. Blijft of verandert het reisadvies van jouw bestemming naar code rood of oranje? Dan doen wij er alles aan om te zorgen dat jij alsnog op reis kunt, door in overleg met jou naar een andere locatie uit te wijken. Mochten wij de reis toch moeten annuleren dan is ons streven je daar uiterlijk een maand van tevoren van op de hoogte te brengen, of anders zo spoedig mogelijk als binnen onze mogelijkheden. Onze beslissingen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het RIVM en de lokale overheid. Wij houden het reisadvies dus voor jou in de gaten. De veiligheid en gezondheid van jou als deelnemer staat voorop.

Is het wel verstandig om mijn reissom te betalen zolang ik nog niet zeker weet of mijn reis doorgaat?
Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Dit wijzigt soms zelfs per dag. Wij houden de ontwikkelingen voor jou in de gaten. We vragen je de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en je aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen conform onze algemene voorwaarden. Mochten wij jouw reis annuleren omdat je reis vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, ontvang je de door jou betaalde reissom terug.

Wat dekt een reisverzekering in het geval van corona?
Wanneer je bij ons een reisverzekering hebt afgesloten, heb je de mogelijkheid deze uit te breiden met een quarantainedekking wanneer er wordt gereisd naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit gebeurt via Allianz Global Assistance.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten wanneer de (lokale) overheid individuele quarantaine oplegt vanwege Covid. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de groep in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen. Wil je gebruik maken van deze dekking? Laat ons dit dan weten bij je reservering.

Hebben jullie voor de bushcraftreizen al enig idee welke maatregelen er tijdens de reis zullen gelden?
Dat kunnen we nu nog niet zeggen. De situatie rondom corona verandert enorm snel. Wij zullen altijd de algemene maatregelen volgen zoals die door het RIVM en de Nederlandse overheid worden voorgeschreven. Zo reizen we volgens de huidige maatregelen samen in een personenbus veilig met een mondkapje op.

Wat is jullie beleid rondom vaccineren? Heb ik een bewijs van vaccinatie nodig om met jullie op reis te gaan?
Hier kunnen wij op dit moment nog geen antwoord op geven. We zullen ons houden aan de afspraken zoals die door de overheid zullen worden voorgeschreven. Wanneer hier een algemeen geldend beleid voor is, zullen wij dit opvolgen.

Wanneer gaat een workshop, cursus of reis wel of niet door?

Omdat we niet weten hoe het Corona-virus zich zal ontwikkelen, kunnen we alleen informatie geven over de activiteiten die op korte termijn zullen vertrekken (d.w.z. een maand voor aanvang). Je kunt hierover telefonisch of per mail contact met ons zoeken.

Geldt er geen negatief reisadvies voor het land van bestemming van jouw reis? Dan kan de reis uitgevoerd worden en gaat deze dus door. Dit betekent dat de standaard annulerings- en betalingsvoorwaarden gelden. Deze reis kan niet kosteloos geannuleerd worden. Wil je wel annuleren? Dan gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Geldt er een negatief reisadvies voor het land van bestemming van jouw reis of een negatief advies om workshops en cursussen in Nederland te houden? Siegurd Bushcraft & Survival annuleert dan de workshop, cursus en reis. Dit houdt in dat je het bedrag dat je aan ons hebt betaald als tegoed houdt voor een volgende activiteit. Je ontvangt van ons een Corona-voucher (lees hieronder meer over onze voucher regels).

Wat betreft de activiteiten die op langere termijn vertrekken, houden we het nieuws in de gaten. Voor nu blijven we de hoop houden dat de situatie ten goede keert.

Corona-voucher

Deelnemers waarvan de activiteit is geannuleerd, ontvangen een voucher ter waarde van de betaalde som, waarmee op een later tijdstip een vervangende activiteit geboekt kan worden.

 • De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. De nieuwe datum mag ná de geldigheid van de voucher zijn, zolang de boeking maar binnen een jaar na uitgifte is gedaan.
 • Als het gaat om een workshop of cursus binnen Nederland dan mag de voucher overgedragen worden naar iemand anders.
 • Bij een reis is de voucher persoonsgebonden, deze mag niet worden overgedragen naar iemand anders.
 • De waarde van de voucher is gelijk aan de reeds betaalde som. Ook de evt. boekingskosten krijg u terug in de vorm van een voucher.
 • Een eventuele reeds afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering kunt u meenemen naar de nieuwe reis, mits deze voor 31 december 2020 geboekt wordt. De reis zelf mag na deze datum plaatsvinden.
 • Is de som van uw nieuwe activiteit hoger? Dan betaalt u zelf het verschil bij. Is de nieuwe som lager, dan ontvangt u het verschil retour in contanten.
 • Als er reeds een aanbetaling is gedaan van de activiteit die wij geannuleerd hebben, dan krijgt u een voucher ter waarde van het bedrag van de aanbetaling.
 • De voucher wordt volledig gedekt door de SGR waar ons bedrijf bij is aangesloten.

Wij begrijpen heel goed dat u misschien een voorkeur hebt voor teruggave van de betaalde som. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij ook voor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Branchevereniging ANVR ondersteunt onze oplossing en ook het SGR staat garant voor de vouchers.

Voor meer informatie over de Corona-voucher verwijzen wij u door naar de SGR.

Tot slot!

Niemand had rekening gehouden met een situatie als deze. Als Siegurd Bushcraft & Survival proberen we weloverwogen beslissingen te nemen, we houden het nieuws in de gaten en je mag van ons verwachten dat we je zo goed mogelijk van informatie proberen te voorzien.

Heb je verder nog vragen? Mail ons dan gerust op info@amarantreizen.com of bel ons op 0346-212897. Voor een overzicht van veel gestelde vragen verwijzen we je naar de website van de ANVR. 

Boek Nu