fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Marco Boere

Mijn liefde voor het buiten zijn begon al op heel vroege leeftijd. Geboren op de een-na-laatste dag van 1974 en opgeroeid in de Lopikerwaard net voordat de spelcomputers hun intrede deden in vele huishoudens.

Door mijn opa ben ik de natuur gaan ontdekken en hiervan gaan houden. Mijn opa wilde altijd graag boswachter worden, helaas heeft de tweede wereldoorlog hier een stokje voor gestoken, maar deze heeft hem nooit de liefde voor de natuur ontnomen. Zijn boekenkast vol met boeken over alles dat groeit en bloeit aangevuld met een grote encyclopedie hebben mij al vroeg geleerd kennis te zoeken en verwerken.

Een groot gedeelte van mijn jeugd bestond uit hutten bouwen, koken op een kampvuurtje en wild observeren. Wonend aan de rand van het dorp Lopik hadden wij hier genoeg geschikte ruimte voor. Onze fantasie en inventiviteit, naast het “handboek van de soldaat”, waar wij onze basiskennis uit haalde hoe we onze hutten moesten camoufleren en koken in het veld waren de grenzen van de mogelijkheden die wij ervoeren. Onze kleding bestond uit groene spullen die bij een lokale dump werden gekocht. Dit zorgde er mede voor dat wij hazen, konijnen en (roof)vogels konden observeren zonder dat zij daar weet van hadden.

Ook kwamen we vaak thuis met skeletten van dieren die we gevonden hadden. Deze gingen dan in de chloor en daarna op de plank in de slaapkamer. Om vervolgens uit te zoeken van welk dier dit was geweest.

Vakanties werden vaak gevierd in Brabant waar we in de buurt van de Peel, bij het dorpje Vlierden, verbleven. De camping stond vlak naast een boerderij. Ik was vaker daar en op de naburige zandverstuiving en bossen te vinden dan elders. Ik heb daar erg goede herinneringen aan.

Door mijn opa ben ik de natuur gaan ontdekken en hiervan gaan houden.

Later werden dit vakanties met wandeltochten door bijvoorbeeld de Pyreneeën. Na enkele malen van Frankrijk naar Spanje en weer terug te zijn gewandeld kreeg de zin “The more you know the less you carry” inhoud. Lokale kennis van en over het gebied waarin jij je dan bevindt is dan essentieel. Het echte buitenleven heb ik weer mogen ontdekken toen ik in 2002 een rondreis van enkele maanden door Nieuw-Zeeland heb gemaakt. Ik heb daar, door de grote verscheidenheid aan natuur en “mini-klimaten” heel veel kans gehad een hoop van mijn opgedane kennis in praktijk te brengen en uit te bouwen.

Deze, in de loop der jaren opgedane kennis, draag ik graag over en ik merk dat ik het altijd leuk vind, en er goed in ben. Een van de redenen dat ik, naast mijn werk in de gehandicaptenzorg, mijn eigen bedrijf No Trace ben begonnen.

Bushcraft is voor mij een mooie combinatie van natuurbeleving en antropologie. Wie doet wat in welke omgeving en hoe dan? Mijn interessegebied is daarmee ook meteen zo groot. Ik heb het ook altijd lastig gevonden mijn focus op 1 onderwerp te houden.

Ben ik een “Bushcrafter”, misschien wel de meest algemene term en/of werkwoord die ik de laatste 20 jaar heb geleerd? Ik weet het niet, en het interesseert me eigenlijk ook niet. Zeker niet als het woord mij soms in een hokje lijkt te willen proppen. Ik weet wel dat ik “buiten” altijd mijn rust vind. Waarbij de nadruk voor mij vooral ligt op het “te gast” zijn. En zo probeer ik me dan ook te gedragen. Ik neem alleen het hoognodige en laat alleen het onvermijdelijke achter. (No Trace ;-)) Ook heb ik er bijvoorbeeld de gewoonte van gemaakt om, als ik iets zoek, niet meteen het eerste te nemen dat ik vind. Maar door te zoeken en pas bij de 3e of latere vondst toe te slaan. De natuur geeft ons over het algemeen alles wat wij echt nodig hebben zolang we haar maar met respect behandelen.

De laatste paar jaar heb ik, onder andere als vrijwilliger bij Siegurd.nl, mijn kennis nog verder uit mogen breiden en mijn buitenzijn nog een ander doel mogen geven. Zorgen voor en zorgen dat is altijd wel de rode draad in mijn leven geweest en dan het liefste zoveel mogelijk buiten. Dat lukt hier natuurlijk prima. Zo prima zelfs dat er voor aankomend jaar zelfs een “vilten en vollen” workshop op het programma staat. Ingegeven door een van mijn interesse gebieden, wol, en de vraag om mijn kennis hierover verder te willen delen.

Houd daarom de agenda en aankondigingen van Siegurd.nl goed in de gaten en hopelijk tot snel!

Boek Nu