fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Marieke Nooij

Mijn naam is Marieke Nooij van Atelier Vidda

Vidda staat voor de uitgestrekte hoogvlaktes die in Scandinavië te vinden zijn. Vooral op en rondom Finnmarksvidda, in het uiterste noorden (Lapland), kom ik graag. Dit is het land van de Samen, de oorspronkelijke bevolking.

Tijdens mijn tochten ben ik door deze traditie en mooie handwerk gefascineerd geraakt.

Een deel van de Samen is nog steeds rendierhouder. De rendieren maken dan ook een belangrijk deel van hun leven uit. De materialen die bij deze levensstijl voor handen zijn, zoals de huid, gewei en beenderen, worden voor veel doeleinden gebruikt. Zo ook voor sieraden, kunst- en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast gebruiken ze het verzilverde tindraad (tenntråd in het Zweeds en tinntråd in het Noors) om versieringen op hun traditionele kleding aan te brengen en dus ook om te verwerken in sieraden.

Tijdens mijn tochten ben ik door deze traditie en mooie handwerk gefascineerd geraakt. Ik blijf het heerlijk vinden om hiermee bezig te zijn en neem je graag mee door het proces van het maken van deze mooie sieraden.

Boek Nu