fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Mark Kuijster

Ik ben opgegroeid in het bourgondische Breda en nu woonachtig in hartje Amersfoort.

Al vroeg was ik opzoek om mijn grenzen op te zoeken en bij te dragen aan het welzijn van andere!

Mijn grootste deel van mijn leven heb ik dan ook gediend bij defensie. Ik leerde daar, dat niet het fysieke aspect het verschil maakte, maar dat de ware kracht en het verschil zit in het karakter en de wil van een persoon. We moesten zelfdiscipline hebben, zelfstandig denken en handelen en als team op elkaar kunnen vertrouwen. ‘Wij in plaats van ik’, ‘afspraak is afspraak’ timing’ en ‘niet goed is opnieuw’ waren leidende beginselen.

Deze leidende beginselen draag ik nog elke dag uit, en geef ik door aan andere.

Na mijn tijd bij defensie heb ik de overstap gemaakt naar het culinaire facility vak met maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik heb daarbij ontdekt dat oog voor mijn gasten mijn passie is, want wat aandacht krijgt dat groeit!

“I’ve learned that people will forget what I said, people will forget what I did, but people will never forget how I made them feel“

3 jaar geleden maakte ik in de ongerepte natuur kennis met Linda. Ik werd enthousiast van haar aanpassingsvermogen en de kennis die zij had over eten verzamelen uit de natuur en vuur maken vanuit de basis. Het had mij getriggerd en al snel kwam ik in contact met Siegurd en de rest van het team. Siegurd gaf mij de kans om te helpen bij het ondersteunen van het team. Ik merkte al snel dat de combinatie van buiten koken, vuur en je aanpassen aan de omstandigheden mij motiveerde om hierin meer kennis op te doen . Het sloot ook goed bij mijn ervaring en huidige passie voor koken en mooie producten.

Koken in de natuur is een enerverende uitdaging en geen dag hetzelfde. Elke keer zijn de omstandigheden weer anders en vergt dat zelfdiscipline en de juiste timing! De geur van een zelfgemaakt vuurtje verspreidt zich, terwijl jij verse producten staat te snijden of de uitdaging aangaat om wat producten uit de natuur te halen. Maar wees alert, want het vuur is de basis en moet altijd blijven branden.

Met passie laat ik mijn gasten zien en proeven wat je met ingrediënten kunt doen en hoe je het kan bereiden op een open vuur in een Dutch Ovens of in Skillets., want als je voedsel bereidt op open vuur, krijgt het door de rook en hitte een unieke smaak. Dit geldt ook voor koken op primitieve wijze zonder potten en pannen. Als instructeur begeleid ik mijn gasten, maar laat ik ze vooral zelfstandig de mooiste gerechten maken. Één met de natuur, door te koken met materialen en producten uit de natuur. Trots op jezelf zijn, omdat je door grenzen op te zoeken nieuwe recepten hebt ontdekt, recepten en kennis die je weer meeneemt naar huis voor je gezin en vrienden.

Ik hoop jullie snel te zien!

Boek Nu