fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Jan van Bale

Ik ben Jan van Bale, geboren in 1973, getrouwd met Gretha en tegenwoordig woonachtig in Ede.

Een echt buitenmens, door de weeks buiten aan het werk als landmeetkundige, in de weekenden vaak in het bos te vinden om training te geven.
En zijn er een keer geen workshops, evenementen of cursussen te geven, dan probeer ik toch even een dagje, of een nachtje de natuur in te gaan.
Lekker wandelen, vaardigheden oefenen, of gewoon lekker hapje eten, nachtje hangmat en lekker genieten bij een kampvuurtje.
Niets zo heerlijk als genieten van wat de natuur elk seizoen weer te bieden heeft, het frisse prille voorjaar, de warme of natte zomer, het mooie of gure najaar en een al dan niet witte winter. De natuur geeft altijd weer de mooiste momenten.

Sinds 2013 of 2014 ken ik Siegurd via een Bushcraftweekend. Vanaf die tijd begon ik te begrijpen dat hetgene waar ik enthousiast van word, leven in de natuur, een naam heeft: Bushcraft.

``...maar het is nog veel leuker om die kennis over te dragen aan anderen.``

Uiteindelijk had ik het geluk dat ik Siegurd mocht assisteren bij zijn trainingen en langzaam maar zeker ben ik in de rol van trainer gerold. Iets wat ik met veel plezier doe.
Het is namelijk leuk als je zelf de kennis en de kunde hebt om in de natuur te verblijven zonder dat het afzien of overleven wordt, maar het is nog veel leuker om die kennis over te dragen aan anderen.
Of het nu om vuur maken gaat of om eetbare planten, om paddenstoelen of om gebruiksvoorwerpen van natuurlijk materiaal, om eten klaar maken of de veiligheidsaspecten van het gebruik van mes, zaag of bijl,
het maakt eigenlijk niet uit, alles is even interessant en over alles valt zo veel te leren, dat je altijd het gevoel hebt nog maar aan het begin van een lange reis staat.

Boek Nu