fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Jeroen Gerits

Jeroen Gerits (39),  vader van Abel (6) en Lieve (8).

Toen ik op mijn 7de bij de verkenners (scouts) ging en spelenderwijs de natuur ontdekte, is er een band ontstaan met al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. In die tijd leerde ik de basisprincipes van wat nu bushctraft heet. Ik leerde op verschillende manieren vuur maken, onderkomen bouwen, met een bijl en mes om te gaan en ga zo maar door.

Aangezien ik zoveel had geleerd bij scouting, ben ik nadien zelf als leider begonnen om de passie over te kunnen dragen. Met mijn ouders ging ik al kamperen en ook nu doe ik dit vaak met mijn kinderen. ’s zomers, maar ook in het voor- en najaar gaan ze mee de bossen in en zijn we regelmatig op één van de natuur-kampeerplaatsen in Nederland en België te vinden.

Mijn passie om zelf mijn uitrusting te maken begon als wandelaar; je wilt niet alles mee hoeven nemen in je rugzak en wat je wel meeneemt wil je zelf kunnen repareren. Al doende ontdekte ik dat ik meer en meer van mijn uitrusting zelf kon maken. Het begon ooit met de welbekende ‘hobo stove,’ gemaakt van een conservenblik en een alcohol brander bestaande uit twee frisdrank blikjes. Na het lezen van het boek “Camping en Woodcraft” van Horace Sowers Kephart was ik verkocht aan, wat ik nu noem, Classic camping. Het boek gaat over de periode rond 1900 in Amerika en de materialen en kennis uit die tijd. Dat is wat me nu inspireert bij het maken van mijn kampeer uitrusting. Door de jaren heen maakte ik canvas lean-to-tenten, stoelen, rugzakken, messchedes, tasjes, kleding en kookmateriaal in de stijl van de Amerikaanse ontdekkers uit de periode rond 1880-1900.

De basismaterialen uit die tijd zoals hout, katoen, leer, koper, staal zijn alles behalve licht, maar daarentegen wel oersterk, authentiek en gemakkelijk zelf te onderhouden.

Mijn passie om zelf mijn uitrusting te maken begon als wandelaar..

Sinds een jaar of zes maak ik meer en meer van leer en probeer daarbij de ontwerpen voornamelijk functioneel te houden.Natuurlijk mag iets er fraai en gedecoreerd uit zien, zolang het de functionaliteit maar niet beïnvloed.Tijdens de workshops probeer ik dan ook, de kandidaten uit leg te geven over ontwerp en materiaalkeuze om uiteindelijk een degelijk, goed ogend en functioneel product te maken.

Tot snel op een van de weekenden of workshops!

Groetjes Jeroen..

Boek Nu