fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Linda Welgraven

Hi! Ik ben Linda Welgraven, loop sinds 1988 op deze aarde rond (nou ja… ’t echte lopen kwam iets later) en ben daarmee het jongste van het team.

Als kleiner kind waren mijn barbies beschimmeld omdat ik liever buiten dan binnen speelde en mijn moeder hield iedere keer haar hart weer vast, want klimmen, klauteren en kunstjes doen, dat deed ik nog het liefst. Ook nam mijn oom mij regelmatig mee naar de Veluwe, waar we op de witte fietsen de natuur gingen ontdekken en waar hij me regelmatig naar beneden moest coachen als ik weer eens te hoog in een boom was geklommen…

In mijn tienerjaren kocht mijn vader een Stuga in Zweden, een typisch rood huisje in het midden van de bossen. Met veel plezier ging ik in die periode mee op vakantie; de bossen, de rust; het weer en vooral het wild spotten vond ik fantastisch. Uren achtereen zat ik doodstil in de jagerszitjes om dan vervolgens ontzettend blij en onder de muggenbulten thuis te komen om te vertellen dat ik een ree had gezien.

“Bushcraft” is niet meer iets wat ik één weekend in de maand doe, het is een levensstijl geworden.

Ook later in en na mijn studententijd, toen ik zelf een tijd in Zweden verbleef, ging ik vaak de natuur in om te wandelen, wild te spotten of om pannenkoekjes te bakken aan het meer. Ook al was ik vaak in de bossen te vinden, veel wist ik er niet veel van. Ik had geen kennis over bomen, planten of dieren. Ik zag ze gewoon graag. Ook heb ik geen scoutingachtergrond, dus ook geen kennis over knopen, vuurtechnieken, broodjes bakken of buiten slapen.

Tot ik na mijn Zwedenavontuur in Nederland op zoek ging naar gelijkgestemden en op de term ‘bushcraften’ stuitte, want mijn vrienden kreeg ik voor geen goud mee voor een picknick in de herfst. Kort daarna, in februari 2015, beleefde ik mijn eerste bushcraftavontuur op het Stichting Bushcraftweekend te Baarn. De bladeren kraakten van het vriezen en het regende bijna non-stop… maar ik vond het fantastisch! Er ging een wereld voor mij open! Vanaf dat moment was ik niet alleen graag in de natuur, maar ik was ook geïnteresseerd geraakt in de kennis, technieken en vaardigheden die erbij komen kijken om te kunnen gedijen in de natuur.

In 2016 is deze interesse gespot door Siegurd en heeft hij mij gevraagd om onderdeel te worden van het team. Dit was een droom die uitkwam en vanaf dat moment hielp ik op de achtergrond met het op- en afbreken en het onderhouden van het kamp bij cursussen en workshops. Alles is in een stroomversnelling gekomen en heb in deze tijd ongelofelijk veel geleerd, gehoord en ervaren binnen en buiten dit prachtige team. “Bushcraft” is niet meer iets wat ik één weekend in de maand doe, het is een levensstijl geworden.

Na een jaar enkel op de achtergrond meegedraaid te hebben ben ik ook gaan helpen bij arrangementen en het tijdens de cursussen en workshops assisteren van de instructeurs. Inmiddels geef ik zelf ook een aantal workshops en vind dit echt ontzettend mooi werk. Het is fantastisch om andere mensen te enthousiasmeren voor de natuur en wat je allemaal wel niet kan doen met wat zij te bieden heeft.

En tja, ondertussen blijf ik mijzelf ontwikkelen en wil ik nog steeds heel veel meer weten, want zoals Aristotle eens zei:

“The more you know, the more you know you don’t know “

En zo is het! ?

Boek Nu