fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding.

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Peter Angevare

Peter Angevare; geboren en opgegroeid in Noord Holland in het kleine plaatsje Ewijcksluis aan het Amstelmeer.

Ik heb het geluk gehad dat ik ben opgegroeid in een familie van jagers en vissers die mij al spelenderwijs lieten zien, horen en voelen hoe je met respect voor de dieren en de natuur omgaat. Op de boerderij was het normaal toen ik net kon lopen, dat ik liep te spelen met rattenklemmen en verstrikt raakte in de netten voor het vissen. Ik was vijf dat ik al mee liep met jagen en vissen. Ik leerde hoe ik vis zoals paling en snoek moest schoonmaken met een mesje en hoe ik een eend, fazant of konijn van zijn jas moest ontdoen. Klinkt onwerkelijk maar het was bij ons normaal.

Vanaf mijn zevende ging ik voor het eerst mee met mijn ouders en broertje naar Noorwegen in Scandinavië. Dit ieder jaar zes weken lang in een de Waard tent. Dan was het meestal in het wild kamperen aan een fjord midden in de natuur. ‘s Morgens opstaan, je onderdompelen in het fjord met dichtbij aan de overkant elanden en bevers. Meestal koken boven een kampvuur met de middelen uit de natuur. Het vrij zijn daar in de natuur met al zijn schoonheid en rust is niet te bevatten. Hier denk ik nog dagelijks aan terug. Mijn vader leerde mij daar ook hoe je makkelijk kunt vissen op forel, zalm en krabbetjes met eigen gemaakt materiaal. Maar ook stropen op klein wild werd mij daar geleerd. Ik vond het fantastisch. Ik kocht daar mijn eerste Puukko langs de weg richting de Noordkaap bij de Lappen, tot op heden heb ik grote bewondering voor het volk de Sami en de crafts die zij nog steeds beoefenen.

Toen ik een jaar of twaalf was begon ik met kanoën, heb ik samen met pa een kano gebouwd en vlak daarna mijn eerste zeekano (Valley Nordkapp Expedition) in Engeland gekocht. Dit is in mijn ogen nog steeds de mooiste kajak. Ook heb ik een reddingcursus en eskimoteercursus geleerd voor op zee. Je kan dus wel stellen dat ik gek was op kajakken en kanoën en was dan ook veel op het Amstelmeer en de Waddenzee te vinden. Samen met vrienden op jonge leeftijd peddelen richting de razende bol bij Texel zo hard als we konden. We waren niet te stoppen!

Al snel kwam ik erachter dat het nog wilder kon, dus heb ik in Engeland van gespaard geld een wildwaterkano (Mirage Perception) gekocht waarmee ik elk weekend naar de kust ging om in de branding te varen. Toen ik 16 werd ging ik mee met een outdoorbedrijf uit Sint Maarten richting Frankrijk om te peddelen op de Ambleve. Wat een prachtige natuur en wat fantastisch om daar te kamperen in het wild en om te peddelen op de wilde rivieren. Vrij kort na deze trip werd ik gevraagd als gids voor wildvaren in geheel België en heb ik dit een aantal jaar gedaan in samenwerking met nog een gids.

Door dit voorval is mijn liefde voor bushcraft en survival ontstaan.

Toen ik bijna 18 ging ik als gids mee richting Zweden en Noorwegen. Wildwater expedities van meerdere weken met Coleman RamX candezen. Tijdens één van deze trips raakte een canadees met complete keukenuitrusting weg en waren wij als gids aangewezen op onszelf. Ik heb toen van stenen een oven gemaakt voor het broodbakken, werd bestek uit hout gesneden en vis uit de rivier gehengeld. Door dit voorval is mijn liefde voor bushcraft en survival ontstaan. Jezelf redden met middelen uit de natuur om je verblijf voor jezelf en anderen zo aangenaam mogelijk te maken.

Op mijn 18e ging ik bij de Landmacht mijn plicht vervullen bij een Garde Regiment. Hier kwam ik door omzwervingen terecht bij een onderdeel waar het villen van konijnen en kippen en alles wat voorbijkwam een tweede natuur werd. Hier werden mijn survival skills behoorlijk op de proef gesteld. Na deze periode ben ik getrouwd en heb samen met mijn vrouw diverse landen bezocht en van de natuur genoten. Het wandelen in Schotland staat hoog bij ons in het vaandel. In die periode weer bij Defensie en veel meegemaakt. Het brengt mooi dingen met zich mee, maar ook hele emotionele. Dat is voor mij nu een afgesloten boek. Na al die jaren kwam ik bij Siegurd terecht en volgde ik diverse workshops en cursussen.

Eind 2017 ben ik vervolgens door Siegurd gevraagd om voor hem te komen werken. Een lot uit de loterij waar ik na al die jaren op mijn plek ben beland waar ik met zoveel passie en liefde bushcraft probeer na te leven én uit dragen in al zijn facetten samen met een fantastisch team. Nog steeds volg ik af en toe een workshop of cursus om bij te leren, want dat maakt bushcraft zo leuk. Je bent nooit uitgeleerd!

Bushcraft, alles wat je leert hoef je niet mee te dragen…..

Boek Nu