fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Het team

Siegurd van Leusen

Siegurd van Leusen is de oprichter van SIEGURD.nl en buitensporter in hart en nieren. Opgegroeid op het platteland in Umbrië, Italië en pas op zijn 19de terug naar Nederland om kort daarna nog eens te verhuizen voor drie jaar tussen de Franse wijngaarden. Inmiddels alweer een lange tijd terug in Nederland. Nu werkt hij, overigens nog steeds met veel plezier, inmiddels al bijna twintig jaar bij Outline Travel als hoofdinstructeur buitensport en waar hij het gehele Bushcraft gedeelte runt onder zijn eigen label.

Zijn liefde voor de outdoor heeft hij al vanaf het moment dat hij nog maar net kon lopen. Vier maanden oud verhuist hij met zijn ouders naar Italië. Eerst een paar jaar in het uiterste zuiden, Calabrië en daarna tot zijn 19de verjaardag in het mooie en groene Umbrië. Hier leert hij het eenvoudige waarderen en het avontuurlijke opzoeken! Met ouders als zendelingen en dus met een laag inkomen, wordt het leven vanzelf creatiever en inventiever en zie je de dingen meer als uitdagingen dan als problemen. Eenvoudige dingen als koken op houtvuur of kolen, zelf je eigen eten telen of uit de natuur halen, werden de normaalste zaak van de wereld. Siegurd groeide op met vrienden uit boerengezinnen, waar het eten gewoon op het erf rond liep. Hij keek ook niet raar op als er in de avond hetzelfde konijntje op tafel tussen de gebakken aardappelen lag terwijl het vrolijk in de middag nog rondliep! Regelmatig trok hij de heuvels in met zijn knapzak, alleen of met zijn broertjes en vrienden.

Op zijn 19de verhuisde hij terug naar Nederland, maar de liefde voor de natuur bleef. Zijn voornaamste hobby’s zijn langeafstandswandelen en alpinisme. Hij beklimt meerdere keren de Mont Blanc en Gran Paradiso maar ook de Mont Blanc du Tacul, Arête du Cosmiques en de Kilimanjaro in Tanzania. Siegurd volgt verschillende alpiene cursussen en een EHBBO (Eerste Hulp Bij Bergsport Ongevallen) cursus in Zermatt o.l.v. van de bekende alpinist en reddingswerker Menno Boermans.

Regelmatig trok hij de heuvels in met zijn knapzak, alleen of met zijn broertjes en vrienden.

Echter zijn grootste passie blijft het beklimmen van Munro’s in Schotland. Begonnen in 1996 en met 282 bergen te gaan is Schotland het land waar je hem het meeste zult vinden buiten Nederland. Ondanks regen en midges is en blijft Siegurd verknocht aan dit prachtige land.

Bushcraft is niet ooit een keuze geweest voor hem maar is er altijd al geweest en is verder ontwikkeld tot wat het nu is. Siegurd is erg leergierig en probeert zijn liefde voor de natuur op deze manier verder te ontwikkelen. Hij heeft zijn vuurmaak skills opgefrist tijdens een persoonlijke cursus met Dale Collett van de British Bushcraft School. Ook heeft hij cursussen gevolgd bij Woodlore het bedrijf van de Bushcraft legende Ray Mears.

Boek Nu