fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Bread-on-a-stick

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 250 ml water
– 500 gr (biologische) bloem
– zout (niet nodig maar wel lekker als het voorhanden is)
– evt. vulling naar keuzen. Hieronder een voorbeeld met kaas
– evt. gist

Bereidingswijze

Kneed alle ingrediënten door elkaar. Afhankelijk van welke vulling je gaat gebruiken is het aan jou om te bepalen of je deze nu al door het deeg gaat verwerken of later (zie voorbeeld hieronder). Uit onze eigen ervaring en uit ervaring van deelnemers, is gebleken dat wanneer je de vulling er later los in doet de smaak beter tot zijn recht komt.

Laat het geheel afgedekt rusten vlakbij een warmtebron (kamertemparatuur). Als het zonnetje goed schijnt is dat al goed genoeg!

De tijd is afhankelijk van de haast die je hebt. Je kunt ook het deeg al op het stok vastmaken en dan op redelijke afstand van het vuur plaatsen. Dan rijst het ook, of je nu gist of geen gist gebruikt.

In dit voorbeeld gebruiken we een kaasvulling.

Druk het deeg plat zodat je een mooie lap hebt. Plaats de kaas over de hele lengte in het midden en vouw de lap weer dicht. Knijp het deeg heel goed dicht zoals in het voorbeeld te zien is.

Maak van het deeg een lange worst. Hoe dunner/langer hoe eerder klaar.

Zoek een mooie dunne stok minimaal 1,5 meter lang. Maak aan het dikke uiteinde een haringpunt (zie hier voor uitleg). Het andere uiteinden maak je schoon en haal je evt. schors af, hier komt je brood op

Draai nu je brood op de stok. Let op twee dingen! Zorg ervoor dat er ruimte tussen komt. Dit zorgt ervoor dat het brood overal meer warmte kan krijgen en omdat het nog gaat rijzen wordt die ruimte vanzelf weer opgevuld. Ten tweede, druk het einde van het brood heel goed aan elkaar vast. Je moet dus heel hard knijpen zodat het brood niet loslaat.

Plaats nu het brood dichtbij het vuur. De warmte die je nodig hebt is op deze manier te bepalen: als je eigen hand tussen brood en vuur niet langer dan 3 seconden kunt houden dan weet je dat het warm genoeg is. Draai het brood pas één kwartslag als het mooi bruin is geworden. Het zou niet langer dan vier keer 10 minuten moeten duren.

Hier kun je toch erg veel van genieten?

Eet smakelijk!

Boek Nu