fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Kampvuur calzone

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 250 ml water
– 500 gr (biologische) bloem
– 70 ml olijfolie
– 20 gr zout
– 7 gr gedroogde gist
– 75 gr kaas
– 75 gr hamblokjes

Bereidingswijze

Het maken van dit deeg is erg simpel: alles door elkaar en kneden maar! Enige waar je op moet letten is dat de gist niet gelijk in rechtsreeks contact komt met het zout. Eerst dus bloem en zout goed door elkaar mengen. Wat je zou kunnen doen is het gist in het lauwwarme water doen en wachten tot het is gemengd voor je het in het bloem/zout mengsel doet. Laat het deeg minstens 1 uur rijzen onder een doek.

Rol met een fles het deeg tot een lap van 2/3 mm dikte.

Zorg ervoor dat het redelijk rond wordt!

Vul de calzone met ham en kaas ervoor zorgende dat je de randen voldoende vrijhoudt!
Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten gebruiken, let er alleen wel op dat ze niet al te nat zijn anders gaat het lekken en eten gaat ook niet gemakkelijk want dat vocht wordt gloeiend heet!

Vouw de calzone dubbel en probeer de randen goed over elkaar heen te krijgen

Vouw de randen goed op door ze te knijpen en een draaiende beweging te maken. Het hoeft niet mooi te zijn 😉 Als het maar goed sluitend is!

Plaats in een warme pan/skillet met een laagje olijfolie. Zet de pan vlakbij het vuur in de buurt van hete kolen. Plaats de pan niet rechtsreeks in de vlammen want dan verbrand het!
Chek steeds of het deeg niet te hard gaat en keer een paar keer om!

Eet smakelijk!

Boek Nu