Zet water op het vuur. Het moet namelijk kokend heet zijn.
Mix de bloem, bakpoeder en zout door elkaar.
Voeg nu de olie toe.
Als het water kookt doe je ook deze bij de bloem.
Kneed het geheel 5 minuten.
Dek het deeg af en laat 15 minuten rusten.
Dit recept heeft nog meer voordelen voor mensen die in het wild koken. Je houdt er vrijwel schone handen aan en je hoeft de pan niet in te vetten omdat er olie in het deeg zit. daardoor blijft alles schoon.
In de tussentijd kun je de pan of mestin op het vuur plaatsen. Deze moeten goed heet worden!
Snij het deeg in 8 kleine of 4 grote porties.
Maak van de porties, balletjes.
Rol het deeg tot hele dunne plakken. Gebruik hiervoor een zelfgemaakt deegroller, een boomstammetje of druk het gewoon zo plat mogelijk met je handen..
Doe het deeg in de hete pan. Je hoeft deze niet in te vetten.
Als de pan heet genoeg is dan gaat het deeg binnen een paar minuten flink bellen vertonen. Dat is het teken dat je het kunt omdraaien.
Na nog eens 3 minuten is de piadina/tortilla klaar!
Het kan dus ook in een mestin!
Heerlijk met vleeswaren, kaas en jam maar ook als bijgerecht bij een gegrild visje of paddenstoelen!
Eet smakelijk!