fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Traditional bannock

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 250 ml water
– 500 gr (biologische) bloem
– olie (niet nodig als je het op een spies klaarmaakt)
– zout (niet nodig maar wel lekker als het voorhanden is)

Bereidingswijze

Als je niet over een zeef beschikt, meng met je lepel de bloem voor een paar minuten. Gewoon de bloem met je lepel vanaf een bepaalde hoogte weer terug in pan laten vallen. Omdat de bloem in een zakje of pak heeft gezeten, moet het even ‘gelucht’ worden. Dit zorgt ervoor dat het beslag luchtiger wordt.

Als je het hebt voeg dan een beetje zout toe. Goed mixen.

Voeg nu ongeveer 200 ml water en voeg later de rest toe als het beslag nog te droog is.

Nu kun je het geheel met een lepel mixen.

Wanneer het niet meer met de lepel lukt kun je het een beetje met je vingers kneden. Wrijf je hand eerst met wat bloem en begin met kneden. Dat doe je door eerst optillen, draaien en…

…drukken. Doe dit voor 5 minuten of tot het geheel goed homogeen is en het weer een beetje begint te plakken.

Zo ziet het er ongeveer uit.

Plaats de deksel op het pannetje en laat het geheel rusten. Ook al zit er geen gist in, het beslag moet altijd even rusten zodat alle bestanddelen in elkaar samensmelten.

Neem een oude pan of aluminium pannetje en vet deze goed in met wat olie. Als je de bannock aan een spies wilt rijgen is olie dus niet nodig.

Warm de pannen op door deze op het vuur te plaatsen. Plaats nooit de pannen rechtstreeks op het vuur maar op een redelijk afstand anders verbrandt het deeg snel.

Haal het beslag uit het pannetje en draai met je handen het deeg een beetje in de vorm van de pan.

Plaats het deeg in de pan en druk met je vingers tot de hele bodem is bedekt. Zorg ervoor dat het niet te dik is anders gaart het niet van binnen. Plaats het geheel op gepaste afstand van het vuur, niet te ver, niet te dichtbij.

Wanneer de olie begint te pruttelen dan is de temperatuur goed. Per kant heb je ongeveer 10 minuten nodig. Kijk af en toe eronder.

Als de onderkant goed bruin is dan kun je het geheel keren.

Ongegiste Bannock is machtig maar erg lekker met kaas of een stukje worst!
Eet smakelijk

Boek Nu