fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Risotto met Pied-du-Mouton en Cantharel

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 300 gr risottorijst (Arborio)
– 3 sjalotjes
– 1 teentje knoflook
– 200 ml rode wijn
– 1 liter groentebouillon
– handje Cantharellen
– handje Pied-de-Mouton
– scheutje olijfolie
– 200 gr boter
– 150 gr parmezaanse kaas
– verse bladpeterselie

Bereidingswijze

Voor je aan de risotto begint, zet je een pan met 1 liter heet water op het vuur en 2 bouillon blokjes. Je kunt natuurlijk ook zelf bouillon trekken. Dat smaakt uiteraard beter. Als je voor bouillon blokjes gaat dan adviseren wij de groente bouillon van Zonnatura. Geen E nummers en andere smaakversterkers waar andere blokjes vol van zijn. Als het water kookt zet je de pan op de kleinste pit en op de laagste stand zodat het rustig blijft borrelen.

Doe in een hapjespan 50 gr van de boter en een scheut olijfolie.

Snij de sjalotjes fijn en doe ze in de pan. Pers ook de knoflook erdoor. Laat het geheel zachtjes fruiten totdat de ui zacht is.

Nu een van de belangrijkste handelingen. Doe de rijst bij de ui en wok het geheel een paar minuten. Roer regelmatig om verbranding te voorkomen. Wat er nu gebeurd is dat de rijst op temperatuur komt. Vanaf nu moet het mengsel steeds warm blijven.

De rijst moet helemaal bedekt worden met een olielaagje en de korreltjes moeten glanzen.

Schenk de rode wijn erbij. Als het goed is dan gaat alles goed sissen! Dat is een goed teken want het betekend dat alles op temperatuur is.

Laat de rode wijn verdampen.

Voeg nu de paddenstoelen toe en laat het geheel slinken.

Schenk nu steeds één soeplepel bouillon toe en laat alles inkoken voor je de volgende soeplepel bouillon toevoegd. Je hoeft nu niet meer vaak te roeren. Gewoon de pan schudden is voldoende.

Dit doe je totdat de bouillon op is en dat duurt ongeveer 20 minuten. Proef de rijst en als deze nog met een lichte bite aanvult dan is het klaar. Zet het vuur uit en laat de rijst minstens 1 minuut rusten. Dit is erg belangrijk want het is nog te heet om de boter toe te voegen. Het kan schiften daardoor.

De volgende handeling heet ‘mantecatura’ en is bepalende bij het maken van een risotto.

Doe de boter in blokjes door de rijst en laat even smelten. Klop met krachtige halen de boter erdoor.

Doe er ook de parmezaanse kaas erbij en roer alles tot een smeuïg geheel! Het mag best een beetje snotterig uitzien.

Garneer met fijngesneden peterselie!

Eet smakelijk!

Boek Nu