– 1 aardappel
– halve ui in ringen gesneden
– 50 gr spek
– scheutje olijfolie
– zout
– beschikbare kruiden
– aluminiumfolie
Bak de spekjes krokant op het vuur. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen want de spek heeft genoeg vet en dat gaat smelten als het warm is.
Snij de aardappel in plakken van 1 cm maar zorg ervoor dat de plakken enigszins aan elkaar blijven vastzitten door niet helemaal tot het einde te snijden. Met je handen ‘breek’ je voorzichtig de aardappel open. Als het goed is blijven de plakken aan elkaar vast doordat de schil heel blijft.
Vul de aardappel tussen de plakken met ui, spek en kruiden. In dit geval wat citroentijm maar je kunt ook duizendblad, zuring, rozemarijn of salie gebruiken.
Vouw het geheel heel goed dicht door de aardappel als een snoepje in te pakken.
Plaats de aardappel tussen de hete kolen maar niet rechtstreeks in het vuur. Na 10 minuten even omdraaien en de hele aardappel nog 10 minuten laten liggen.
Eet smakelijk!