fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Gepofte aardappel met ui en spek

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

– 1 aardappel
– halve ui in ringen gesneden
– 50 gr spek
– scheutje olijfolie
– zout
– beschikbare kruiden
– aluminiumfolie

Bereidingswijze

Bak de spekjes krokant op het vuur. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen want de spek heeft genoeg vet en dat gaat smelten als het warm is.

Snij de aardappel in plakken van 1 cm maar zorg ervoor dat de plakken enigszins aan elkaar blijven vastzitten door niet helemaal tot het einde te snijden. Met je handen ‘breek’ je voorzichtig de aardappel open. Als het goed is blijven de plakken aan elkaar vast doordat de schil heel blijft.

Vul de aardappel tussen de plakken met ui, spek en kruiden. In dit geval wat citroentijm maar je kunt ook duizendblad, zuring, rozemarijn of salie gebruiken.

Vouw het geheel heel goed dicht door de aardappel als een snoepje in te pakken.

Plaats de aardappel tussen de hete kolen maar niet rechtstreeks in het vuur. Na 10 minuten even omdraaien en de hele aardappel nog 10 minuten laten liggen.

Eet smakelijk!

Boek Nu