– 300 gram verse tagliatelle (dat is toch het lekkerste)
– pannetje vol brandnetel topjes
– handvol look-zonder-look
– 100 gram paddenstoelen (champignons of wat voorhanden is)
– 200 ml crème fraiche
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– snufje nootmuskaat
– zout
– verse peper
Giet kokend water over het brandnetelmengsel en kook het nog voor 5 minuten om ervoor te zorgen dat het stofje (mierenzuur) in de brandharen geneutraliseerd wordt.
Giet het vocht goed af!
In de tussentijd snij je de paddenstoelen in plakken en de ui en de knoflook fijn.
Bak de ui eerst in de Dutch Oven tot ze zacht en zoet worden. Voeg daarna de knoflook. Bak nog even voor één minuut.
Hak het brandnetelmengsel heel fijn.
Doe de brandnetel en de paddenstoelen in de DO en bak alles een paar minuten.
Voeg nu de crème fraiche en de parmezaanse kaas en laat dit nog eens een paar minuten koken.
Breng op smaak met verse peper.
Intussen kook de tagliatelle (kijk op de verpakking de juiste kooktijd, maar in principe hoeft verse past maar een paar minuten te koken).
Giet af en doe de pasta bij de saus in de DO. Roer even en eet smakelijk!