fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Pasta met brandnetel, look-zonder-look en champignon roomsaus

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 300 gram verse tagliatelle (dat is toch het lekkerste)
– pannetje vol brandnetel topjes
– handvol look-zonder-look
– 100 gram paddenstoelen (champignons of wat voorhanden is)
– 200 ml crème fraiche
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– snufje nootmuskaat
– zout
– verse peper

Bereidingswijze

Giet kokend water over het brandnetelmengsel en kook het nog voor 5 minuten om ervoor te zorgen dat het stofje (mierenzuur) in de brandharen geneutraliseerd wordt.

Giet het vocht goed af!

In de tussentijd snij je de paddenstoelen in plakken en de ui en de knoflook fijn.

Bak de ui eerst in de Dutch Oven tot ze zacht en zoet worden. Voeg daarna de knoflook. Bak nog even voor één minuut.

Hak het brandnetelmengsel heel fijn.

Doe de brandnetel en de paddenstoelen in de DO en bak alles een paar minuten.

Voeg nu de crème fraiche en de parmezaanse kaas en laat dit nog eens een paar minuten koken.

Breng op smaak met verse peper.

Intussen kook de tagliatelle (kijk op de verpakking de juiste kooktijd, maar in principe hoeft verse past maar een paar minuten te koken).

Giet af en doe de pasta bij de saus in de DO. Roer even en eet smakelijk!

Boek Nu