fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Pittige pindasoep

Ingrediënten

(voor 6 personen)

– 900 gr kipfilet
– 2 uien
– teentjes knoflook
– 2 el gemberpoeder
– 4 wortels
– 1 knolselderij
– 1 bloemkool
– 0,5 bosje peterselie
– 0,5 bosje selderie
– 3 stengels sereh (citroengras)
– 1 citroen
– 8 kippenbouillonblokjes
– 1,5 pot pindakaas
– 1,5 l melk
– 1 l kokosmelk
– 9 el Ketjap Manis
– 9 tl korianderpoeder
– 9 tl Sambal Manis
– zonnebloemolie
– zout en peper

Bereidingswijze

Snij alle groenten (behalve de sereh en citroen) en de kip klein.

Plaats de Dutch Oven op het vuur en schenk een scheut zonnebloemolie in.

Bak in de olie de ui, knoflook, gember en sambal

Blus het geheel af met 2 liter water, 1 liter melk en de kokosmelk.

Brokkel de bouillonblokjes in de pan.

Voeg de overgebleven gesneden groenten toe.

Kneus de sereh met de achterkant van je mes en druk het uit elkaar met de platte kant. Voeg de sereh in zijn geheel toe, doe de deksel op de Dutch Oven en laat alles 15 minuten zachtjes koken.

Voeg nu de kleingesneden kipfilet en kook het geheel 5 á 10 minuten.

Meng in de tussentijd de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel nog 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met de citroensap, zout en peper.

Eventueel verdunnen met het resterende melk. Verwijder voordat je de soep gaat serveren de sereh.

Eet smakelijk!

Boek Nu