– 900 gr kipfilet
– 2 uien
– teentjes knoflook
– 2 el gemberpoeder
– 4 wortels
– 1 knolselderij
– 1 bloemkool
– 0,5 bosje peterselie
– 0,5 bosje selderie
– 3 stengels sereh (citroengras)
– 1 citroen
– 8 kippenbouillonblokjes
– 1,5 pot pindakaas
– 1,5 l melk
– 1 l kokosmelk
– 9 el Ketjap Manis
– 9 tl korianderpoeder
– 9 tl Sambal Manis
– zonnebloemolie
– zout en peper
Snij alle groenten (behalve de sereh en citroen) en de kip klein.
Plaats de Dutch Oven op het vuur en schenk een scheut zonnebloemolie in.
Bak in de olie de ui, knoflook, gember en sambal
Blus het geheel af met 2 liter water, 1 liter melk en de kokosmelk.
Brokkel de bouillonblokjes in de pan.
Voeg de overgebleven gesneden groenten toe.
Kneus de sereh met de achterkant van je mes en druk het uit elkaar met de platte kant. Voeg de sereh in zijn geheel toe, doe de deksel op de Dutch Oven en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
Voeg nu de kleingesneden kipfilet en kook het geheel 5 á 10 minuten.
Meng in de tussentijd de pindakaas, de ketjap en de koriander in een kom en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel nog 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met de citroensap, zout en peper.
Eventueel verdunnen met het resterende melk. Verwijder voordat je de soep gaat serveren de sereh.
Eet smakelijk!