fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Eekhoorntjesbrood met verse pasta

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 350 gr verse eekhoorntjesbrood
– 350 gr verse pasta
– 100 gr gerookte spek
– 3 teentjes knoflook
– olijfolie
– zout en peper
– evt. peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur en doe er een handjevol zout in.

Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur en schenk wat olijfolie erin. Evt. kun je voor de extra smaak een klontje boter toevoegen.

Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje onder de kraan. Het is een fabeltje dat paddenstoelen hun smaak verliezen als je ze nat maakt. Als dat zo zou zijn dan zouden ze ook niet nat van de regen mogen worden! Zorg er wel voor dat je ze goed droogt op een theedoek anders wordt het te sompig.

Snij ze in kleine blokjes. Snij ook de knoflook grof!

Doe de knoflook in de hete pan en laat 30 seconden smoren. Plaats dan het eekhoorntjesbrood en wat erg belangrijk is, is dat je ze moet karamelliseren.

Hoog vuur en zorgen dat de paddenstoelen een kleurtje krijgen! De geur is op dit moment onweerstaanbaar lekker!

Haal de paddenstoelen uit de pan en bak de spekjes krokant.

Voeg het eekhoorntjesbrood aan het spek en de peper en laat alles nog lekker sudderen.

Kook de pasta in 3 minuten en giet het vocht af.

Doe de pasta bij het paddenstoelen mengsel en roer alles goed door elkaar.

Plaats in een diep bord en besprenkel met bladpeterselie. Heerlijk met een glas witte wijn op een zonnige herfstavond! Eet smakelijk!

Boek Nu