– gemengde wilde paddenstoelen (hoeveelheden zijn een schatting voor een flinke portie:
*3 x Paarse schijnridderzwam
*1 x Veldchampignon
*8 x Rodekoolzwam
*2 x Kastanjeboleet
– handje kastanjes
– takje rosmarijn
– scheutje olijfolie
– scheutje citroen
– zout
– 3 plakjes bruin brood
Na een mooie herfstoogst is het tijd om deze heerlijke natuurlijk producten te breiden. Wilde paddenstoelen moet je eigenlijk gelijk klaarmaken en niet lang bewaren. Als je tamme kastanjes verzameld let er op dat je bij elke kastanje checkt dat er geen wormgaatje in zit. Neem de dikste exemplaren, meestal de middelste van de drie.
Zet een pan op het vuur en zorg ervoor dat het goed heet wordt!
Maak met een scherp mesje een kruisje in elke kastanje om te vorkomen dat deze zouden kunnen ontploffen!
Doe de kastanjes in de hete pan en pof ze in hun eigen schil gaar voor ongeveer 10 minuten. Langer als het grote kastanjes zijn.
Snij de paddenstoelen in stukken. Maak ze niet te klein want ze slinken enorm.
Haal de kastanjes uit de pan of Dutch Oven en zet apart om een beetje te laten afkoelen. Doe de olie in de hete pan en daarna de paddenstoelen, de rosmarijn en het zout. Bak alles heel goed door totdat het een beetje bruin wordt.
Pel de kastanjes en haal het vruchtvlees uit de schil. Dat hoeft niet voorzichtig te gebeuren want de kastanjes hoeven niet heel te blijven.
Doe de kastanjes en een scheut citroensap bij de paddenstoelen en bak alles nog even kort door.
Grill drie plakken bruin brood en serveer deze bij de paddenstoelen/kastanje mengsel met een heerlijk glaasje rodewijn!
Eet smakelijk!