fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Grote sponszwam op toast

Ingrediënten

(voor 1 persoon)

– bolletje Grote Sponszwam (10×10 cm)
– 1 teentje knoflook
– scheutje olijfolie
– klein klontje boter
– zout
– peper
– verse bladpeterselie voor de garnering
– 2 plakjes bruinbrood

Bereidingswijze

Sluit je ogen en waan je in een mooi bos met een knetterend vuurtje! Ik heb dit binnen bereid want het weer was niet aan mijn kant maar behalve dus de kookplaat doe ik net alsof ik buiten ben.

Deze zwam is erg lekker maar je moet er een kiezen die nog jong en stevig is en dus niet bruin is geworden. Snij deze in plakken van 1 cm en was het erg goed want er blijft veel grond, insecten, gras in zitten. Dep alles goed voorzichtig droog.

Voeg een klontje boter in de pan en laat het goed warm worden.

Snij de knoflook heel fijn en doe dit bij de olie en boter. Laat het niet bruin worden.

Voeg de Sponszwam toe en bak alles goed aan beide kanten. Voeg zout en peper toe.
Grill 2 plakjes brood in wat olijfolie.

Garneer het brood met de paddenstoelen en snij verse peterselie erover.

 Eet smakelijk!

Boek Nu