– bolletje Grote Sponszwam (10×10 cm)
– 1 teentje knoflook
– scheutje olijfolie
– klein klontje boter
– zout
– peper
– verse bladpeterselie voor de garnering
– 2 plakjes bruinbrood
Sluit je ogen en waan je in een mooi bos met een knetterend vuurtje! Ik heb dit binnen bereid want het weer was niet aan mijn kant maar behalve dus de kookplaat doe ik net alsof ik buiten ben.
Deze zwam is erg lekker maar je moet er een kiezen die nog jong en stevig is en dus niet bruin is geworden. Snij deze in plakken van 1 cm en was het erg goed want er blijft veel grond, insecten, gras in zitten. Dep alles goed voorzichtig droog.
Voeg een klontje boter in de pan en laat het goed warm worden.
Snij de knoflook heel fijn en doe dit bij de olie en boter. Laat het niet bruin worden.
Voeg de Sponszwam toe en bak alles goed aan beide kanten. Voeg zout en peper toe.
Grill 2 plakjes brood in wat olijfolie.
Garneer het brood met de paddenstoelen en snij verse peterselie erover.
Eet smakelijk!