– 100 gr verse smakelijke melkzwammen
– 150 ml room
– 1 sjalot, fijngesneden
– bosje verse peterselie
– 1 el olijf olie
– peper
– zout
Maak de melkzwammen schoon met water en laat ze goed uitlekken. Snij deze vervolgens in stukjes op plakken.
De smakelijke melkzwam heeft een beetje een bittere nasmaak. Om dat te verzachten, blancheer je de melkzwammen ongeveer 3 minuten in kokend water.
Verhit de olijfolie in de pan.
Fruit de sjalotjes zonder te laten verkleuren. Giet de paddenstoelen af, dep ze droog en voeg aan de sjalotjes. Bak het geheel voor een paar minuten. De melkzwam heeft een stevige structuur en die wil je een klein beetje behouden.
Voeg nu de room, de peper en zout naar smaak.
Laat het geheel een beetje inkoken.
Op het laatste moment doe je de fijngesneden peterselie erbij. Plaats wat brood onder de grill en als deze krokant is besmeer je het geheel met de paddenstoelen mengsel.
Heerlijk met een koud wit wijntje. Eet smakelijk!