– 300 gr gemengde paddenstoelen
– 6 plakjes roomboterbladerdeeg
– 30 gr boter
– 30 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– 50 gr spekjes
– 1 ei, losgeklopt
– handvol bladpeterselie
– 2 blaadjes salie
– 2 tymstengels
– zout
– peper
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje waar het nodig is. Je hoeft ze niet te wassen, dit zijn gekweekte paddenstoelen. Ik gebruik in dit geval Kruisdisteloesterzwam of Koningsoesterzwam, Shiitake, Kastanjechampignons, Champignons en Oesterzwammen.
Snij alles in plakjes!
Stapel de ontdooide vellen bladerdeeg op elkaar.
Rol ze op een bebloemd werkvlak uit tot een grote lap.
Snij met een schaaltje 4 cirkels van ongeveer 15 cm uit.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Met een iets kleinere schaal, kerf voor een opstaande rand elk rondje op 1 cm van de rand in.
Verwarm intussen de oven op 200 graden.
Verhit een koekenpan en smelt de boter erin.
Hak de kruiden fijn.
Bak de champignons op hoog vuur tot alle vocht is verdampt.
Doe de gebakken paddenstoelen in een schaal en voeg de Parmezaanse kaas en de kruiden toe en meng goed door elkaar.
Bak intussen de spekjes krokant.
Voeg de spekjes aan de paddenstoelen toe en lepel één kwart van het mengsel op het midden van elke deegrol en laat de rand vrij.
Smeer de randen goed in met de losgeklopte ei en plaats de taartjes in de oven.
Bak ze 22 minuten tot ze luchtig en krokant zijn.
Eet smakelijk!