Volg ons

Zwavelzwam met pancetta in tomatensaus

Ingrediënten

(voor 2 personen)

– 200 gr verse zwavelzwam
– 1 ui
– 100 gr goede pancetta
– 250 ml olijfolie extra vergine
– klontje boter
– 150 ml room
– 400 ml tomatenpassata
– 300 gr pasta
– peper
– zout

Bereidingswijze

Dit recept kan heel goed klaargemaakt worden in twee billy-cans of één billy-can en één Dutch Oven. Zet een pan met water op het vuur en doe er een handjevol zout in.

Doe een klontje boter en de helft van de olijfolie in je pan of Dutch Oven.

Snipper de ui en snij de pancetta in dunne repjes en de Zwavelzwam (Chicken of the woods) in blokjes.

Bak alles voor 5 minuten tot de pancetta bruin is geworden en de zwavelzwam lekker zacht.

Voeg de passata toe en laat een paar minuten sudderen. Evt. doe je wat kookwater van de pasta bij de saus als het te droog is.

Voeg op het laatste moment de room toe.

Heerlijk met een glaasje wijn en vers geraspte Parmezaanse kaas! Eet smakelijk!

Boek Nu