fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Verrukkelijke appelcake

Ingrediënten

(voor ongeveer 16 stukken)

– 200 gram bloem
– 150 gram boter
– 125 gram kristalsuiker
– 0,5 zakje vanillebakpoeder
– 3 eieren
– 4 (zure) appels
– 100 gram rozijnen
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Begin met het maken van een vuur. Het beste werkt de Dutch Oven op briketten maar houtskool werkt ook goed mits je het een beetje in de gaten houdt en aanvult waar het nodig is. Meestal doe ik dit na een BBQ. Briketten blijven heel lang nagloeien en zijn ideaal om er nog een Dutch Oven op te zetten. De Dutch Oven hoef je overigens niet voor te verwarmen als een gewone oven.

Wel de rozijnen voor 15 minuten in heet water (of rum). Snij de appels in grote stukken en plaats deze in de Dutch Oven. Knijp de sap uit een halve citroen over de appels en voeg de rozijnen zonder vocht. Strooi wat suiker over de appel/rozijnen mengsel en voeg ook een paar klontjes boter toe (25 gram).

Plaats de Dutch Oven op 3 briketten en doe de deksel erop.

Plaats op de deksel 6-7 briketten. De Dutch Oven bouwt op deze manier een egale warmte aan de binnenkant en appeltjes zullen opgewarmd worden.

We gaan nu met het beslag aan de gang.

Plaats boter en suiker in een kom en kneed met je vingers de boter door de suiker knijpen.

Als het een homogene pasta is geworden voeg je één voor één de eieren toe en klop je deze door het beslag totdat alles goed is opgenomen. Doe dat met een krachtige klop beweging.

Voeg nu de bakpoeder aan de bloem toe en zeef het geheel in het beslag. Meng alles goed door elkaar.

Het moet een zacht en glad beslag worden.

Open de deksel van de Dutch Oven en smeer het beslag over de appels totdat alles bedekt is. Als het goed is dan sissen de appeltjes al lekker!

Plaats de deksel op de pan en bedek deze bijna volledig met briketten (ong. 16 stuks).

Bak de taart gaar in 40 a 45 minuten.
Draai de deksel elke 10 minuten één kwartslag om te voorkomen dat er Hot Spots ontstaan en de cake op sommige plaatsen kan verbranden. De kunst van een goede cake is langer op een lagere temperatuur bakken. Anders dan bv taart wordt de cake lekkerder en zachter alsje het bv rond de 150 graden bakt voor een langere periode. Neem daar dus de tijd voor. De tijden die ik aangeef zijn een richting maar nooit bepalend, dat is aan jou!

Check de appeltaart na 30 minuten. Prik af en toe met een schoon satéstokje om te kijken of de taart gaar is. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Boek Nu