– 300 gr rundvlees (sukade)
– 150 gr cantharellen
– 330 ml Guinness (bokbier)
– 2 uien
– 3 el olie
– peper
– zout
– 50 gr bloem
– 1 takje rozemarijn
– bosje thijm
Laat het vlees op kamertemperatuur komen, Snij deze dan in blokjes ter grootte van dobbelstenen.
Snij de uien in stukken. De grootte is afhankelijk van wat je zelf lekker vindt.
Doe de olie in de Dutch Oven en laat het warm worden door 5 a 6 briketten onder de pan te doen.
Plaats nu de uien en fruit het geheel voor minstens 5 minuten totdat alles zacht en glazig is.
Voeg de cantharellen en bak alles voor nog 5 minuten.
Doe de helft van het bloem door het vlees.
Hussel alles goed door elkaar zodat al het vlees bedekt is met een laagje bloem.
Haal de cantharellen en uien mengsel uit de pan en zet apart.
Doe het vlees in de pan. Er hoeft verder geen olie bij.
Laat alles goed bruin worden.
Doe het cantharellen en uien mengsel weer terug in de pan bij het vlees.
Strooi de rest van het bloem en de kruiden bij het vlees en roer alles goed door elkaar.
Schenk de Guinness door het vlees.
Plaats de Dutch Oven op 3 a 4 briketten of, zoals in dit geval, stapel het op een andere Dutch Oven waar een ander gerecht in staat bv. brood of aardappelen en plaats 6 briketten op de deksel. Laat voor 1 uur minimaal stoven.
Zorg ervoor dat je regelmatig controleert. Als het te hard gaat haal je wat briketten eraf (beide kanten).