1 kg vlees. Omdat je het geheel 2 uur of meer stooft is het uitermate geschikt voor wildvlees zoals haas, wildzwijn, hert of konijn. Maar rundvlees zoals sukadelappen of riblappen zijn natuurlijk ook hiervoor geschikt.
Snij de uien in kleine stukjes, de champignons in plakken, het ontbijkoek en het vlees in blokjes en hak de thijm klein. Haal de steeltjes van de peterselie en hak deze ook fijn samen met de helft van het blad. De andere helft van de peterselie hak je ook fijn en bewaar je voor het einde.
Bestrooi het vlees met peper en zout.
Zet de Dutch Oven op het vuur en doe de helft van het boter erbij.
Bak hierin de spekjes.
Als de spekjes mooi bruin zijn, voeg de uien en fruit deze tot ze zacht zijn. Laat deze niet verkleuren. Schep alles in een kom en hou apart.
Verhit de rest van het boter in de Dutch Oven.
Doe het vlees in de pan schroei het aan alle kanten bruin.
Knijp de knoflook bij het vlees
Voeg daarna de rode wijn en het bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en voeg daarna het ui-en-spek mengsel.
Voeg nu de blokjes ontbijtkoek.
Voeg nu de kruiden aan het mengsel.
Laat alles stoven voor 2 à 3 uur. Af en toe roeren.
Schep nu de champignons en…
…het peterselieblad erdoor en laat nog 15 minuten pruttelen.
Heerlijk met vers gebakken brood of aardappelen!
Eet smakelijk!