fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Gestoofd vlees met champignons

Ingrediënten

(voor 6 personen)

1 kg vlees. Omdat je het geheel 2 uur of meer stooft is het uitermate geschikt voor wildvlees zoals haas, wildzwijn, hert of konijn. Maar rundvlees zoals sukadelappen of riblappen zijn natuurlijk ook hiervoor geschikt.

  • 125 gr boter
  • 300 gr spek
  • 3 uien
  • 500 gr champignons
  • 3 dikke sneetjes ontbijtkoek
  • 4 teentjes knoflook
  • 0,4 l rode wijn
  • 0,2 l (zonnatura groente-) bouillon
  • 2 of 3 laurierblaadjes
  • bosje tijm
  • bosje peterselie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snij de uien in kleine stukjes, de champignons in plakken, het ontbijkoek en het vlees in blokjes en hak de thijm klein. Haal de steeltjes van de peterselie en hak deze ook fijn samen met de helft van het blad. De andere helft van de peterselie hak je ook fijn en bewaar je voor het einde.

Bestrooi het vlees met peper en zout.

Zet de Dutch Oven op het vuur en doe de helft van het boter erbij.

Bak hierin de spekjes.

Als de spekjes mooi bruin zijn, voeg de uien en fruit deze tot ze zacht zijn. Laat deze niet verkleuren. Schep alles in een kom en hou apart.

Verhit de rest van het boter in de Dutch Oven.

Doe het vlees in de pan schroei het aan alle kanten bruin.

Knijp de knoflook bij het vlees

Voeg daarna de rode wijn en het bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook en voeg daarna het ui-en-spek mengsel.

Voeg nu de blokjes ontbijtkoek.

Voeg nu de kruiden aan het mengsel.

Laat alles stoven voor 2 à 3 uur. Af en toe roeren.

Schep nu de champignons en…

…het peterselieblad erdoor en laat nog 15 minuten pruttelen.

Heerlijk met vers gebakken brood of aardappelen!

Eet smakelijk!

Boek Nu