fbpx
Onze partners

CategorieënRecente reacties


Calendar

juli 2024
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recente Posts


Tags

Blog

Siegurd.nl / Natuur  / Sprookjesachtig Schotland

Sprookjesachtig Schotland

Hoe zal het zijn om een Munro te beklimmen, ben ik fit genoeg? Hoe zal ik Schotland vinden?….Met gezonde spanning sta ik op de tram te wachten. Met het openbaar vervoer ga ik naar Hollandsche Rading, waar ik en wat andere deelnemers worden opgehaald met het busje door Siegurd. We rijden door naar IJmuiden waar we de laatste twee deelnemers treffen. De club is compleet! Op naar de boot, het avontuur kan beginnen!

De voltallige groep met Kim midden op de voorgrond!

Na een nachtje slapen op de boot komen we aan in Newcastle. De rit van Engeland naar Schotland wordt steeds mooier. Meer natuur en steeds mooiere én ruigere natuur. Siegurd zei dat hij een mooie route naar Loch Rannoch (de locatie waar we deze reis verblijven) had uitgekozen, niks was gelogen…Het was een feest om in het busje naar buiten te kijken. Ik had ogen te weinig en kon niet wachten om de natuur in te gaan!

Op pad naar Schiehallion

Aangekomen in ons huisje in Loch Rannoch en voldaan na een heerlijke maaltijd is het tijd om naar bed te gaan. De volgende ochtend is het zover, de eerste Munro! Totaal hebben we vijf Munros beklommen, elk stuk voor stuk uniek en prachtig. 

De eerste was Schiehallion, een pittige klim, met een leuk (hier is niet iedereen het mee eens) ‘klim en klauter’ gedeelte via rotsen! Uitrusten op de top met een prachtig uitzicht, adembenemend…ik ben al een beetje verliefd geworden op Schotland.

Op de top van Schiehallion

De tweede Munro was Cárn Dearg, dit was voor mij persoonlijk de Munro waarbij ik mij volledig in het sprookjesachtige Schotland waande. Het beeld wat ik had van Schotland ervaarde ik op deze berg; de kleuren, het uitzicht, het weer…alles!

“Uitrusten op de top met een prachtig uitzicht, adembenemend…ik ben al een beetje verliefd geworden op Schotland.”

Hierna volgde nog Beinn na Lap, waar we aankwamen via een mooie treinrit en Geal Charn & A’ Mharconaich. Bij deze Munros liepen we in de toppen midden door de wolken. Voor mij een nieuwe en gave ervaring. Soms trokken de wolken weg en was het weer genieten van het overweldigende uitzicht.

Naast de mooie natuur in Schotland, waarbij we ook zo nu en dan prachtige ruïnes zagen, hebben we ook veel dieren gezien. Als dierenliefhebber was ik eigenlijk bij elk gespot dier enthousiast, dus voor mij was het een groot feest om zoveel dieren te zien; fazanten, reeën, herten, schapen met lieve lammetjes, buizerds, konijntjes, zeehonden, vinkjes en nog veel meer vogels. Vooral de gespotte dieren op de Munros vond ik erg gaaf, zoals de alpensneeuwhoenen en de sneeuwhaas. 

“Ik heb er een nieuwe liefde bij, het sprookjesachtige Schotland.”

Ook hebben we de Schotse cultuur wat leren kennen door bezoekjes aan dorpjes, naar een whisky distilleerderij, Schots ontbijten bij een klein idyllisch tearoom aan het station en met de trein naar Ford William door het mooie landschap. Je proeft en ervaart de gastvrijheid van Schotland!

Leren kaartlezen is een onderdeel van deze reis

Maar de natuur…ja die heeft toch wel mijn hart gestolen. Ik begrijp nu waarom Siegurd hier al zoveel jaren komt. Geen foto of verhaal komt dichtbij wat je voelt, ervaart en ziet als je daar daadwerkelijk een Munro beklimt en je volledig waant in de Schotse natuur.

Ik heb er een nieuwe liefde bij, het sprookjesachtige Schotland. En ik hoop je snel weer te mogen zien!  Siegurd, en Siegurd.nl, bedankt voor deze mooie reis!

Iedereen die mee was bedankt voor de leuke en mooie tijd, het is mede door jullie een onvergetelijke ervaring!

1Reactie

  • Leonie

    Beantwoorden mei 20, 2022 8:24 pm

    Wat een leuk stukje. Ik krijg al helemaal zin om mee te gaan. Wie weet….

Plaats een reactie

Boek Nu