fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding.

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
10-daagse reis

Zweden Bushcraft

Algemene informatie

Deze 10-daagse reis is uniek in zijn soort! Sinds 2011 komen wij hier elk jaar met meerdere groepen en elk jaar is het een groot succes. We verblijven in een prachtig natuurgebied met heel veel ruimte om rustig allerlei Bushcraft-technieken te oefenen, maar ook om te genieten van de rust en de schoonheid van het Zweedse land. Zoals één van onze deelnemers ooit zei: een onvergetelijke ervaring!

Beschrijving

Zweden is een land waar het allemansrecht (allemansrätten) het ons mogelijk maakt volop van de natuur te genieten! Het concept is simpel: in het eerste deel van de reis leren wij de basisbeginselen van Bushcraft en in het tweede deel brengen we deze in de praktijk door in kleine groepjes zelfstandig te gaan werken. We gaan op zoek naar eetbare paddenstoelen, bessen en planten en gaan heerlijke gerechten bereiden. Voor het maken van een vuurtje proberen we verschillende technieken te hanteren, waaronder een firesteel of gewoon de vuurslag, en als we de geschikte materialen vinden ook de vuurboog. Rondom het kampvuur maken we onze eigen lepel of beker van hout… Kortom: het wordt een vol, druk en gezellig programma.

Verder zullen we te voet het schitterende natuurgebied Tiveden verkennen! De paden hier zijn niet overbewandeld en je zult je vaak een weg moeten banen door hoge heide of varens. Als klap op de vuurpijl staat ons een prachtige kanotocht te wachten… een must in Zweden! Varen op de Zweedse meren en rivieren en overnachten op een verlaten eilandje zijn onvergetelijke ervaringen die je absoluut niet mag missen! Deze reis is geheel verzorgd inclusief vervoer vanuit Nederland.

Datum

 • 24 augustus t/m 2 september 2021

Vroegboekprijs (geldig t/m 31 december)

€1099,-

 

Prijs (geldig na 31 december)

€1169,-

Als je komt met eigen vervoer dan geldt een korting van € 269,-

Incl. gratis Bushcraft mes t.w.v. 13,95 euro

Bij de prijs inbegrepen:

 • vervoer met minibusje vanuit Nederland
 • bootovertochten Duitsland – Denemarken en Denemarken – Zweden v.v.
 • alle maaltijden op locatie (dus niet op heen- en terugreis)
 • instructies
 • overnachting onder tarps
 • kanotocht
 • aflsuitende BBQ
 • overnachting op camping
 • mes (mag je mee naar huis nemen

Niet inbegrepen:

*per boeking brengen wij € 23,- boekingskosten in rekening. Het is dus aantrekkelijk om met meer deelnemers tegelijk te boeken.

Aantal personen:

 • Maximaal 16

Leeftijd:

 • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Tiveden National Park, Zweden

Foto’s