fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
8-daagse reis

Fins Lapland

Algemene informatie

Deze reis hoort thuis op je bucketlist! Twee dagen een unieke hondensleetocht, slapen in je zelfgemaakte quinzee of andere natuurlijke shelter bij -25 en nog veel meer van dit soort prachtige activiteiten staan je te wachten. Voor ons uitzonderlijk, voor de bevolking uit Lapland de normale levenswijze. Deze reis voert ons naar een fascinerende, bevroren wereld. Eén ding is zeker: deze reis blijft voor altijd in je geheugen gegrift staan.

Beschrijving

We vliegen met elkaar richting Kuusamo, een Finse plaats niet ver van de Russische grens, bekend om zijn wintersportactiviteiten. Kuusamo is minder bekend dan Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland, maar daardoor ook minder toeristisch. We worden opgepikt bij het vliegveld en naar een huskyboerderij gebracht met welgeteld 200 husky’s. De eerste avond maken we kennis met elkaar in een traditionele Finse Kota met een heerlijke BBQ. Daarna maken we een korte hike op sneeuwschoenen en pulka’s (kleine moderne sledes) naar een locatie waar we drie dagen blijven. We behandelen technieken als vuur maken in arctisch gebied, kampvoorbereiding, water zoeken, winter EHBO (onderkoeling, sneeuwblindheid, onderkomen bouwen in de vorm van een quinzee).

Na de hike keren we terug naar de huskyboerderij, waar we twee dagen een onvergetelijke hondensleetocht ondernemen. Het is ongelooflijk aandoenlijk om te zien hoe die honden niets liever doen dan rennen. Tijdens de tocht van in totaal twee keer 25 kilometer krijg je een taak: zorg voor de honden alsof ze van jou zijn. Dit betekent dat je ze eten geeft, poep schept, knuffelt en vastmaakt aan de slede en dat is zeer uitzonderlijk want normaal gesproken laten ze dit niet over aan een toerist. We genieten ook van een traditionele Finse maaltijd met vers rendierstoof.

We rijden terug naar de huskyboerderij en sluiten de week af in de Kota met weer een smakelijke BBQ. Tijdens deze reis is er ook ruim de tijd om genieten van dit prachtige landschap en heerlijk tot rust te komen. Wie weet zullen we ook nog het Noorderlicht zien!

Kortom, een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Meer vragen over deze reis? Stuur ons gerust een mailtje! Op 29 januari 2022 organiseren wij een open dag en daar wordt ook deze reis gepresenteerd. Dus als je meer informatie wilt, wees erbij!

 

DATUM:

 • 8 t/m 15 maart 2022

Prijs

€ 2150,-

Bij de prijs inbegrepen:

 • vliegtickets naar en van Kuusamo
 • vervoer vanuit Kuusamo naar startlocatie
 • twee dagen huskytocht inclusief traditionele Finse maaltijd
 • sneeuwschoenen en pulka’s tijdens de vierdaagse hike
 • dineren in de kota op de eerste en nalaatste dag
 • alle maaltijden
 • instructies
 • overnachting in kota, tenten en quinzee

Niet inbegrepen:

Aantal personen:

 • Maximaal 12

Leeftijd:

 • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Kuusamo, Finland

Instructeur tijden deze reis:

Siegurd van Leusen

Kies een datum en reserveer

Boek Nu