fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding.

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
11-daagse reis

Schotland

Algemene informatie

Schotland is ooit uitgeroepen tot het mooiste land ter wereld volgens de toonaangevende reisboeken var Rough Guides. Schotland heeft bij Siegurd al meer dan 25 jaar een speciale plek in zijn hart veroverd. Bijna elke uithoek heeft hij verkend en er is geen bergmassief waar hij niet op heeft gestaan. Het is moeilijk uit te leggen waarom de Schotse hooglanden zo geliefd zijn bij hem maar één ding weet hij wel zeker: als je er een keer bent geweest zul je er zelf ook achter komen.

Beschrijving

Het is echter niet zomaar een onderneming. De Schotse Hooglanden staan bekend om hun grilligheid en wispelturige weersomstandigheden. Wandelpaden zijn meestal wel aanwezig, maar zijn niet bewegwijzerd. Juist dat maakt dit land nu zo volwassen: je moet je bewust zijn van de gevaren die zich in de bergen afspelen, goede oriëntatiekennis en inzicht in de weersgesteldheid hebben en natuurlijk een redelijke conditie.
De reis wordt begeleid door Siegurd van Leusen. Siegurd heeft inmiddels al meer dan 130 van Scholands hoogste toppen op zijn naam staan, inclusief enkele extreem inspannende beklimmingen. Tijdens deze uitdagende reis zul je genieten van fantastische wandelingen met prachtige vergezichten en oneindige stiltes. Je gaat leren hoe je het weer kunt voorspellen en hoe je navigeert met kaart, kompas en GPS. Daarnaast gaan we een aantal EHBO-situaties bespreken die veel voorkomen in de bergen.

We zullen ook tijd nemen om een whisky distilleerderij te bezoeken want dat past helemaal in de Schotse cultuur. Om nog meer te kunnen genieten van de wandelingen en beklimmingen, slapen wij in een eenvoudige accommodatie. Zo kunnen we na een vermoeiende dag heerlijk relaxen met een boek. Het vervoer is geheel verzorgd vanuit Nederland. Een reis die je nooit meer zult vergeten en altijd dichtbij je hart zult dragen. Failte gu Gaidhealtachd na h-Alba!

Meer vragen over deze reis? Stuur ons gerust een mailtje! Op 29 januari 2022 organiseren wij een open dag en daar wordt ook deze reis gepresenteerd. Dus als je meer informatie wilt, wees erbij!

De reis is momenteel op aanvraag. Dat houdt in dat je nog steeds kunt boeken maar dat we een minimaal aantal van steeds 2 personen nodig hebben ivm reserveren van hutten op de veerboot.

DATA:

  • 28 april t/m 8 mei 2022 Gegarandeerd vertrek

Prijs

€1429,-

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer met minibusje vanuit Nederland
  • bootovertocht IJmuiden – Newcastle v.v.
  • instructies
  • overnachting in groepsaccommodatie
  • kompas (mag je mee naar huis nemen)

Niet inbegrepen:

Aantal personen:

  • Maximaal 16

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Schotse Hooglanden

Instructeur tijden deze reis:

Siegurd van Leusen

Foto’s

Kies een datum en reserveer

Boek Nu