fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Algemene informatie

Deze 10-daagse reis is uniek in zijn soort! Sinds 2011 komen wij hier elk jaar met meerdere groepen en elk jaar is het een unieke belevenis. We verblijven in een prachtig natuurgebied met heel veel ruimte om rustig allerlei Bushcraft-technieken te oefenen, maar ook om te genieten van de rust en de schoonheid van het Zweedse land. Zoals één van onze deelnemers ooit zei: een onvergetelijke ervaring!

Wil je toch een stapje verder, kijk dan naar onze nieuwe Zweden Extra reis!

Beschrijving

Zweden is een land waar het allemansrecht (allemansrätten) het ons mogelijk maakt volop van de natuur te genieten! Het concept is simpel: in het eerste deel van de reis leren wij de basisbeginselen van Bushcraft en in het tweede deel brengen we deze in de praktijk door in kleine groepjes zelfstandig te gaan werken. We gaan op zoek naar eetbare paddenstoelen, bessen en planten en gaan heerlijke gerechten bereiden. Voor het maken van een vuurtje proberen we verschillende technieken te hanteren. Activiteiten zoals lepel snijden, touw maken, vissen, enz. komen aan bod. We zullen ook de uitdaging aangaan door 24 uur enkel van de natuur te eten. Ook gaan we onderwerpen bespreken zoals water filteren, toiletteren in de natuur, … Kortom: het wordt een vol, druk en gezellig programma.

Verder zullen we te voet het schitterende natuurgebied Tiveden verkennen door een prachtige hike te maken! De natuur is hier overweldigend mooi en op hetzelfde moment oorverdovend stil. We lopen dwars door één van de mooiste natuurreservaten van Zweden, en daar krijg je geen genoegen van. Als klap op de vuurpijl staat ons een prachtige kanotocht te wachten… een must in Zweden! Varen op de Zweedse meren en rivieren en overnachten op een verlaten eilandje zijn onvergetelijke ervaringen die je absoluut niet mag missen! Deze reis is geheel verzorgd inclusief vervoer vanuit Nederland.

Deze reis is voor beginnende natuurliefhebbers. Wel verwachten we een flexibele instelling en redelijke conditie. Deze reis is erg populair en elke jaar vol dus boek op tijd!

LET OP: deze reis zal dit jaar op 24 augustus in de middag beginnen in Nederland. We zullen overnachten in Leersum en alvast de basis uitgelegd krijgen. Zo kunnen we vroeg in de ochtend vertrekken en winnen we ook tijd in Zweden op de eerste overnachting.

Meer vragen over deze reis? Stuur ons gerust een mailtje of kom vrijblijvend op onze infodag op 27 januari.

Datum 2024

 • 25 augustus t/m 3 september 2024 vol

Prijs

€1295,-

Als je komt met eigen vervoer dan geldt een korting van € 275,-

Incl. gratis Bushcraft mes

Paklijst

Bij de prijs inbegrepen:

 • vervoer met minibusje vanuit Nederland
 • bootovertochten Duitsland – Denemarken en Denemarken – Zweden v.v.
 • alle maaltijden op locatie (dus niet op heen- en terugreis)
 • instructies
 • kanotocht
 • afsluitende BBQ
 • overnachting op camping
 • mes (mag je mee naar huis nemen)

Niet inbegrepen:

*per boeking brengen wij € 30,- boeking- en € 5,- SGR dekkingskosten in rekening. Het is dus aantrekkelijk om met meer deelnemers tegelijk te boeken.

Aantal personen:

 • Maximaal 14

Leeftijd:

 • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Tiveden National Park, Zweden

Instructeur:

Foto’s

Boek Nu