fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
9-daagse reis

Schotland for friends

Algemene informatie

Schotland is ooit uitgeroepen tot het mooiste land ter wereld volgens de toonaangevende reisboeken var Rough Guides. Schotland heeft bij Siegurd al meer dan 25 jaar een speciale plek in zijn hart veroverd. Bijna elke uithoek heeft hij verkend en er is geen bergmassief waar hij niet op heeft gestaan. Het is moeilijk uit te leggen waarom de Schotse hooglanden zo geliefd zijn bij hem maar één ding weet hij wel zeker: als je er een keer bent geweest zul je er zelf ook achter komen.

Beschrijving

Deze reis is een “for friends only” reis. Dat betekend dat alle deelnemers niet alleen al bekend zijn maar het zijn ook mensen die al meerdere keren mee zijn geweest of al heel vaak cursus hebben gevolgd bij Siegurd. En iedereen is speciaal door Siegurd uitgenodigd.

Het is echter niet zomaar een onderneming. De Schotse Hooglanden staan bekend om hun grilligheid en wispelturige weersomstandigheden. Wandelpaden zijn meestal wel aanwezig, maar zijn niet bewegwijzerd. Juist dat maakt dit land nu zo volwassen: je moet je bewust zijn van de gevaren die zich in de bergen afspelen, goede oriëntatiekennis en inzicht in de weersgesteldheid hebben en natuurlijk een redelijke conditie.
De reis wordt begeleid door Siegurd van Leusen. Siegurd heeft inmiddels al meer dan 140 van Schotlands hoogste toppen op zijn naam staan, inclusief enkele extreem inspannende beklimmingen. Tijdens deze uitdagende reis zul je genieten van fantastische wandelingen met prachtige vergezichten en oneindige stiltes. Je gaat leren hoe je het weer kunt voorspellen en hoe je navigeert met kaart, kompas en GPS. Daarnaast gaan we een aantal EHBO-situaties bespreken die veel voorkomen in de bergen.

We zullen in het wild overnachten want dat is de ultieme ervaring in Schotland en als het weer het toelaat brengen we zelfs een nacht door hoog in de bergen. Bij deze reis gaan we ook twee overnachten in een accommodatie/Bed & Breakfast. Het vervoer is geheel verzorgd vanuit Nederland. Een reis die je nooit meer zult vergeten en altijd dichtbij je hart zult dragen. Failte gu Gaidhealtachd na h-Alba!

DATA:

  • 27 april tot 5 mei 2024 vol

Prijs

€ 995,-

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer met minibusje vanuit Nederland
  • bootovertocht IJmuiden – Newcastle v.v.
  • instructies
  • overnachting in het wild
  • 2 x overnachting in bed & breakfast

Niet inbegrepen:

Aantal personen:

  • Maximaal 15

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Schotse Hooglanden

Instructeur:

Foto’s

Kies een datum en reserveer

Boek Nu