fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
10-daagse reis

Schotland navigatie en oriëntatie trektocht

Algemene informatie

Diepe ingesneden dalen in een ruig en grillig landschap waar pikzwarte meertjes en rotsachtige bergwanden afgewisseld worden door oud Caledonische dennenbossen en heuvels die als een lappendeken van groen en bruin door varens en heidevelden afgewisseld worden… dat is Schotland op z’n mooist! Iedere échte Schotlandkenner weet dat je het echte Schotland niet ervaren hebt als je niet op een Schotse berg hebt gestaan of door de Schotse glens hebt gelopen. Dit is je kans!

Beschrijving

Deze reis staat al een paar jaar op de planning. De tijd is rijp voor een onvergetelijk avontuur waar we Schotland op zijn rauwst gaan ontdekken en beleven. De reis begint midden in de Cairngorms, het hoogste bergplateau van Schotland dat gedomineerd wordt door 5 van de 10 hoogste bergen van het land. Met een omtrek van 4500m2 gaan er geen wegen door het gebied. Wil je van zuid naar noord met de auto moet je een urenlange omweg rijden. Maar te voet ga je er dwars doorheen en dat is precies wat wij gaan doen. We starten vanuit de Linn of Dee en lopen de eerste etappe een kort en makkelijk pad naar onze eerste slaapplaats. Tijdens deze reis gaan wij tevens veel werken met kaart en kompas en leren we de basis van navigatie en oriëntatie. Met peilingen en het 1-2-3 systeem lopen we dag voor dag door de mooiste landschappen.  De trektocht duurt 6 dagen  en de afstanden variëren tussen de 4 en 15 km.

Slapen doen wij in tenten op de meest idyllische plekken en we sluiten met een overnachting in een Bed & Breakfast, inbegrepen in de prijs. Een ervaring om niet te missen! Siegurd zal zelf de reis begeleiden. Hij loopt en klimt al bijna 30 jaar in Schotland. Er zijn nog maar weinig wegen en gebieden op het Schotse vasteland waar hij niet geweest is. Met grote passie en liefde voor het land zal hij je meevoeren in deze betoverende omgeving. Je zult leren navigeren met kaart en kompas, lopen met een rugzak, het vinden van drinkbaar water en vooral begrijpen wat de gevaren zijn van afgelegen en geïsoleerde gebieden.

Geen reis voor beginnende wandelaars en we vragen een redelijke dosis flexibiliteit vooral in het omgaan met wisselende weersomstandigheden. Zoals ze in Schotland zeggen, “not for the faint-hearted”!

Meer informatie op onze Infodag op 25 januari 2025 en voor de mensen die geboekt hebben is er een verplichte voorontmoetingsavond op 30 maart 2025.

Lees hier het artikel van onze reis in de Panorama 2022

DATA:

  • 25 april t/m 4 mei 2025

Prijs

€ 995,-

Bij de prijs inbegrepen:

  • vervoer met minibusje vanuit Nederland
  • bootovertocht IJmuiden – Newcastle v.v.
  • instructies
  • overnachting in het wild
  • 1 x overnachting in bed & breakfast

Niet inbegrepen:

Aantal personen:

  • Maximaal 10

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Schotse Hooglanden

Instructeur:

Foto’s

Kies een datum en reserveer

Boek Nu