fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
8-daagse reis

Zuid-Zweden

Algemene informatie

Een nieuwe 8-daagse reis! Deze Zwedenreis is totaal anders dan onze klassieke bushcraftreis die we inmiddels al 12 jaar organiseren. Om te beginnen zitten we in een nieuw gebied in het zuiden van Zweden in het prachtige onontdekte natuurgebied Stockmyr Brännaren. Deze reis is uniek binnen ons assortiment omdat het iets minder met Bushcraft te maken heeft en meer richting survival- en outdoorskills gaat. Zo zal het hoofdthema zijn: oriëntatie en navigatie. 

Ben je toch geïnteresseerd in een Bushcraft ervaring, kijk dan naar onze klassieke Zweden Bushcraft reis of onze Zweden Extra reis!

Beschrijving

Zoals gezegd staat deze reis in het teken van oriëntatie en navigatie. We zullen aandacht besteden aan het lezen van kaart en kompas maar we zullen ook kijken naar natuurlijke indicaties voor navigatie. Waar we in de eerste helft van de reis als groep de basis van het navigeren zullen leren, gaan we in de tweede helft in kleinere groepjes de kennis in de praktijk brengen. Je wordt als groepje ergens gedropt en je zult de weg terug moeten vinden naar de eindlocatie. Het is hierbij geen wedstrijd, maar echt bedoeld om het geleerde toe te passen. Ook gaan we met GPS handhelds werken.

Ook besteden we tijdens deze reis aandacht aan basis wildernis EHBO met de meest voorkomende (berg)wandelletsels. Denk aan een botbreuk, verzwikte enkel, onderkoeling en oververhitting. We bespreken een typische wandel EHBO uitrusting en zullen ook verschillende noodbrancards maken. Ook behandelen wij een stukje meteokunde. Hoe ontstaan wolken, hoeveel soorten kennen we en wat zegt dat ons?  Wat zijn de weersignalen die je in de gaten moet houden als je een buitenactiviteit onderneemt in afgelegen gebieden en wat te doen bij onweer. En wat als je water vindt? Kun je het zomaar drinken? Hoe maak ik het drinkbaar en wat zijn de meest voorkomende verontreinigingen in water?

Al deze punten zijn de basis die je als outdoor- en natuurliefhebber zou moeten weten zodra je je begeeft in afgelegen gebieden. We verwachten een flexibele instelling en redelijke conditie. Voor deze reis ben je verplicht om op onze voorkennisdag te komen. Daar krijg je de eerste uitleg over navigatie en alle info over de reis.

Meer vragen over deze reis? Stuur ons gerust een mailtje of kom vrijblijvend op onze infodag op 27 januari 2024.
Geen eigen vervoer? We zullen de deelnemers onderling in contact brengen en kijken naar carpool mogelijkheden. Ook bestaat de mogelijkheid om mensen op te halen bij het station in Växjö.

Datum

  • 18 t/m 25 mei geannuleerd

Prijs

€695,-

Incl. gratis kompas

Paklijst

Bij de prijs inbegrepen:

  • alle maaltijden
  • kennisdag
  • instructies
  • afsluitende BBQ
  • foto’s van de reis
  • kompas (mag je mee naar huis nemen)

Niet inbegrepen:

*per boeking brengen wij € 28,- boekingskosten in rekening. Het is dus aantrekkelijk om met meer deelnemers tegelijk te boeken.

Aantal personen:

  • Maximaal 12

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Stockmyr Brännaren, Zweden

Instructeur:

Foto’s

Kies een datum en reserveer

Boek Nu