fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
7-daagse reis

Zweden Experience

Algemene informatie

Waarom is Zweden zo populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en bushcrafters!? Die vraag kunnen we na meer dan 10 jaar reiservaring in dit prachtige land goed beantwoorden. Sterker nog, we hebben het echte Zweedse gevoel in een prachtige reis verpakt. Het heeft alle elementen die je verwacht van dit Scandinavisch natuurwonder: hiken, wildkamperen en fauna en flora. Na deze reis zal Zweden absoluut naar meer smaken, dat weten we zeker. Ga je met ons mee?

Beschrijving

‘De natuur is overweldigend’, dat is wat de mensen over Zweden zeggen. Je zit hier midden in de natuur. Zweden is een land waar het allemansrecht (allemansrätten) het ons mogelijk maakt volop van de natuur te genieten! We hebben al meer dan 10 jaar een Bushcraft reis in deze omgeving. We kennen het gebied op ons duimpje en daarom wilden we een hele nieuwe reis opzetten waar je het echte Zweedse gevoel zult ervaren. Deze keer een wandelvakantie, volledig afhankelijk van onze bepakking.

We ontmoeten elkaar op de camping in Tiveden waar we met elkaar kennis zullen maken, een korte wandeling in de omgeving houden, de rugzakken klaar zullen maken voor de reis en een typische Zweedse maaltijd zullen houden in een tipitent bij een gezellig kampvuur. Onze hike begint bij de Ramundeboda kloosterruïne, het Antoniterklooster dat gebouwd is aan het einde van de 13e eeuw. We volgen in feite een groot deel van de ‘Munkastigen’ wat monnikenpad betekent. De Monniken liepen meerdere dagetappes tot aan Olshammar om daar kerkdiensten te volgen. De Munkastigen is een klein onderdeel van de lange afstand wandelroute de “Bergslagleden”. Om het wildernisgevoel te verhogen, gaan we niet altijd op de afgesproken eindplekken overnachten maar midden in de natuur. Geen mensen, maar absolute stilte! Het is een prachtige wandelervaring waar we meren, dichte bossen, kleine gehuchten en moerasgebieden zullen belopen. We vervolgen onze hike die mooier en mooier wordt en we sluiten af in het beroemde Tiveden National Park dat we helemaal doorkruisen.

We sluiten af op de camping met een heerlijke BBQ aan het meer!

Voor deze reis moet je een avontuurlijke instelling hebben en een redelijke conditie. We lopen afstanden van gemiddeld 10 km met volle bepakking. Het terrein is goed begaanbaar maar niet altijd vlak. Tijdens het wandelgedeelte eten we gevriesdroogde maaltijden. Bij deze reis moet je voor je eigen vervoer zorgen naar en van de camping. Eventueel is het mogelijk om te carpoolen, daar kunnen we in bemiddelen. De camping is niet bereikbaar met openbaar vervoer. Wel is het mogelijk om je op te halen bij het Station in Laxå.

Voor deze reis organiseren wij een Infoavond op 2 april. Dit is voor zowel mensen die geboekt hebben als voor geïnteresseerden. Let wel op, vol is vol! Je kunt je per mail opgeven.

Datum

  • 4 t/m 10 juni 2023 geannuleerd

Prijs

€939,-

Paklijst

Bij de prijs inbegrepen:

  • maaltijden tijdens 5-daagse wandeltocht
  • Zweedse maaltijd eerste dag
  • BBQ laatste dag
  • instructies tijdens 5-daagse wandeltocht
  • overnachting op camping

Niet inbegrepen:

*per boeking brengen wij € 30,- boekingskosten in rekening. Het is dus aantrekkelijk om met meer deelnemers tegelijk te boeken.

Aantal personen:

  • Maximaal 10

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

Tiveden National Park, Zweden

Instructeur:

Foto’s

Boek Nu