fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

Onze partners

Silky

Silky zagen staan bekend als de beste handzagen ter wereld. En terecht, want met 100 jaar ervaring ontwikkelt Silky innovatieve trekzagen met een aantal bijzondere eigenschappen. De productie vindt plaats in de Japanse Ono-regio, een gebied dat bekend staat om zijn superieure metaalbewerking.

Het Japanse vakmanschap is direct waarneembaar wanneer je dit gereedschap in handen hebt. Silky is erin geslaagd de ideale balans te creëren van staal dat zowel hard en slijtvast is aan het oppervlak als zacht en flexibel in de kern. Dit wordt bereikt door een uniek verhittings- en afkoelingsproces, een techniek dat alleen de beste meestersmeden beheersen.

De zaagbladen worden met laser uitgesneden en de tanden zijn niet gezet, maar zeer precies ingeslepen in verschillende hoeken. Deze vlijmscherpe tanden zorgen voor een precieze, schone zaagsnede en werken zich met hoge snelheid door het hout. Silky zagen staan op trek, dat is makkelijker te controleren en minder belastend voor je lichaam dan een traditionele westerse zaag.

Met meer dan 120 verschillende modellen heeft Silky altijd een geschikte zaag voor iedere klus of houtsoort. Van bushcraften waar het aankomt op precisie tot het zagen van dikke stammen voor een shelter of groot kampvuur. Zaagbladen zijn verkrijgbaar in allerlei varianten: compact of juist extra lang, met recht of gebogen blad en met fijne of grove vertanding.

Een compacte vouwzaag mag zeker niet ontbreken aan je uitrusting. In sommige situaties heb je nu eenmaal meer nodig dan alleen een bijl of een mes. De vouwzagen van Silky zijn licht van gewicht, makkelijk te hanteren en helemaal outdoor-proof. De rubberen handgrepen voelen comfortabel aan, ook in natte of koude omstandigheden. En als je de zaag niet gebruikt, vouw je het blad veilig in de handgreep. Zo draag je de Silky zaag gerust met je mee en ben je overal op voorbereid.

Boek Nu