fbpx
Onze partners

CategorieënRecente reacties


Calendar

november 2019
M D W D V Z Z
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recente Posts


Tags

Blog

Siegurd.nl / Bushblog  / Arrangement Eetbare Planten 20 juni 2019

Arrangement Eetbare Planten 20 juni 2019

Vandaag 20-06-2019 in het prachtige Leersumse Veld een arrangement verzorgd voor 16 mensen uit de ICT wereld.

Vanuit alle hoeken van Nederland kwamen de mensen op het verzamelpunt bij de werkschuur van Staatsbosbeheer. Na kennis gemaakt te hebben en koffie genuttigd te hebben gaan we aan de wandel. De eerste plant die we altijd bespreken is Zevenblad die bij het startpunt van SSB om de hoek staat. We moeten nodig eens pesto gaan maken met de jonge blaadjes van deze veelzijdige plant.

We vervolgen hierna onze route en komen al snel langs het geneeskrachtige Duizendblad. Voor ons in de Bushcraft erg belangrijk omdat het bij snijwondjes antiseptisch werkt en bloedstelpend is.

Brede weegbree (Plantago Major)

Geldt ook voor de Weegbree die eigenlijk in heel Europa is te vinden. Weegbree is in mijn ogen echt een wonderplant die zoveel vitamines en goeie eigenschappen bevat dat je meerdere notitieboekjes nodig hebt om dat allemaal te onthouden.

Geen wonder dat dit plantje in de Middeleeuwen op grote schaal werd geplukt. Ook bij de Romeinen die regelmatig met snij en steekwonden terugkwamen van het slagveld werd het veel toegepast. Rare jongens die Romeinen…..echt niet!! Daar kunnen wij nog veel van leren.

Onderweg nog de nodige plantjes en kruiden behandeld zoals Waterpeper, Hondsdraf, Brandnetel teveel om op te noemen.

Pannenkoek met brandnetel en wat cantharellen

Eindpunt was onze werkstek in het bos waar we onze workshops houden rond een heerlijk kampvuurtje.

Inmiddels brandnetel bereid voor door het pannekoekenbeslag. Ook weer de overbekende niet te versmaden kruidboter gemaakt door de deelnemers met uiteraard verse kruiden uit de natuur.

Onder het genot van een drankje gingen de pannenkoeken snel naar de hongerige magen.

Ook de salade en kruidenboter met toast en als klap op de vuurpijl de hamburgers gingen als warme broodjes. Het was een heerlijk droge en leerzame dag met enthousiaste mensen en niet te vergeten Okke de hond.

Waterpeper

Geen reacties

Plaats een reactie