fbpx
Onze partners

CategorieënRecente reacties


Calendar

november 2019
M D W D V Z Z
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recente Posts


Tags

Blog

Siegurd.nl / Bushblog  / Bushcraft High tea for Ladies only

Bushcraft High tea for Ladies only

Ik vertrok zaterdagochtend vroeg met plenzende regen als instructeur richting het Leersumse Veld om samen met mede instructeur Siegurd en met assistentie van Mark een High tea workshop te gaan verzorgen voor 20 dames.
Bij aankomst in het bos voor de werkschuur van SBB zag ik al diverse fel gekleurde laarzen en dito regenjassen staan wachten.
Om half tien was de groep compleet op het verzamelpunt bij SBB. Er was maar een kleine aanmoediging van mijn kant nodig om de wandeltocht van 20 min richting ons basiskamp in gang te krijgen want ze hadden er erg veel zin in.
Inmiddels was de regen gestopt en het beloofde een prachtige dag te worden. Bij aankomst stond Siegurd al klaar met het bloemetjes servies met heerlijke soorten verse thee van o.a. de steeltjes van opgegeten kersen. Wij zoeken nog steeds wel diegene die de kersen heeft opgegeten haha.
Nadat door mij de kampregels zijn uitgelegd kan iedereen opgelucht toiletteren al la Bushcraft stijl.
Siegurd neemt het stokje over en gaat vertellen aan de cursisten wat de inhoud van de dag wordt onder de parachute.
Onder de parachute staan de tafels klaar met alle Hand-outs en ingrediënten van de gerechten die er door de dames gemaakt gaan worden voor de lunch.

De zalm wordt lang en zachtjes gegaard bij het vuur

Als eerste gaat de zalm bij het houtvuur om gerookt te worden waar de nodige tijd voor nodig is waarna de zalm in kleine stukjes zijn weg vindt voor op de zelfgemaakte Blinis en crème fraise.
Daarna wordt het beslag voorbereid voor onze beroemde Appelcake uit de DO (Dutch oven).
Ook hiervoor is veel tijd nodig voordat de cake gaar is.
Inmiddels worden een aantal dames aangesteld om het vuur in de gril aan te maken en aan te houden.
Na een korte uitleg zijn er weer twee pyromaantjes bij haha
Er worden al snel groepjes gemaakt wie wat gaan doen. Van jam tot omelet met kaas en bieslook en van forelmousse tot breekbrood. En nee Peter geen Breaking Bad maar Breaking Bread.
Ook kunnen de bekende Scones met walnoten niet ontbreken bij een high tea.

Onze beroemde appelcake

Nadat Peter bijna de gehele groep achter zich aankreeg bij het gaan verzamelen van verse kruiden voor de zelfgemaakte kruidenboter was de verbazing groot onder de deelnemers wat je al niet uit de natuur kunt halen en eten om je eigen salades en o.a. kruidenboter te maken.
Nadat Siegurd met een groepje een uit de natuur zelfgemaakt garde van een spar heeft gemaakt kan het laatste beslag gemaakt worden.
Rond de klok van 14.30 is alles zo goed als klaar en kan er gegeten worden van een heerlijk in overvloed gedekte tafel met een heus bloemetjeskleed!
Ook de vers gezette thee van Hemlock naalden vindt gretig aftrek. Je wordt toch wel dorstig van de noeste arbeid die er verricht is.

Een rijk gevulde tafel met allerlei lekkers vers gebakken in de natuur

Nadat de Appelcake als laatste genuttigd is gaan de dames met een voldaan gevoel terug naar huis en kijken wij als instructeurs terug op een zeer gezellige dag waar heerlijke producten zijn gemaakt en gegeten met een enthousiaste groep dames!

Geen reacties

Plaats een reactie