fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Betrouwbaar en sterk kledingmerk voor het buitenleven. Sasta, klein Fins familiebedrijf, sponsort onze instructeurs met de nodige kleding.

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
Cursus

Wild in 4 seizoenen

Algemene informatie

In 2020 gaan we een bijzondere cursus geven waar veel vraag naar is geweest. Het hoofdthema is: wild. Hoe hoort vlees er echt uit te zien? Hoe gebruik ik dierlijke delen als botten, pezen, huiden, schedel, hersenen, graat, vishuid, etc. in mijn avondmaal? Elk seizoen geven we een cursus van een weekend. Door met vlees van wilde dieren aan de slag te gaan en iets te leren over hun leefgewoonten, krijgen antwoorden op deze vragen.

De prijs is voor alle vier de weekenden!!!

Beschrijving

Wist je dat de poten van een wild zwijn prima te verwerken zijn in een culinair gerecht? Elk weekend koken we met wild op verschillende manieren. Onder begeleiding van een team van koks en instructeurs gaan aan de slag. We leren verschillende technieken die komen kijken bij de voorbereiding en bereiding van wildvlees.  Je ontdekt smaken en geuren die je niet had verwacht!

Tijdens de vier weekenden eindigen we op eerste dag steeds met een avondmaal van verschillende gangen waarin we kunnen proeven wat we hebben bereid. Je leert algauw dat vlees van elk diersoort een andere kleur, geur, smaak en textuur heeft. Wij zijn van het kaliber ‘geen dieren verspillen’, en gebruiken dus zoveel mogelijk dierlijke delen in onze gerechten. Zo ontdekken we dat de hazen van een wildzwijn, de biefstuk van een ree of een eendenborst niet de enige dierlijke lekkernijen zijn.

Elke cursist krijgt zijn eigen dier waarvan je het vlees zelf mag houden (let op: deze dieren zijn niet speciaal geschoten voor deze cursus, maar wel door ons opgekocht). Dit houdt in dat je met ongeveer 50 kilo vlees of vis naar huis gaat. Geweldig om je vriezer mee te vullen of te delen met vrienden of familie.

Weekend 1
Wildzwijn: in dit weekend zal het gaan over het wildzwijn. We zullen proberen het dier te observeren in de avonduren. We leren je over zijn leefwijze en gedrag, uiteraard gaan we in op het verwerken van het dier, en hoe klaar te maken.

Weekend 2
Gevogelte (water & wild): Tijdens dit weekend gaan we aan de slag met gevogelte: duif, eend, gans, fazant… We bekijken de veren, vleugels en klauwen van deze vliegende dieren. We leren wat je hiermee kunt en hoe je ze kunt verwerken en bereiden. Dit geeft je een totaal andere kijk op wild bereiden dan dieren op vier poten.

Weekend 3
Vis: Ook vis vraagt om een eigen manier van verwerken die totaal anders is dan wat we in de vorige weekenden hebben geleerd.  We leren wat je kunt doen met baars, poon, schol, zalm, forel. Geen vis is hetzelfde. Misschien is de variatie in smaak geur en textuur bij vissen wel het meest divers in vergelijking met de andere diersoorten.

Weekend 4
Klein wild en ree: Dieren als konijnen, hazen en reeën zie je het meest in het weiland of aan de bosrand staan. Het magere vlees van deze dieren is erg populair. Ook zij komen aanbod!

DATUM:

  • 28 t/m 29 maart 2020
  • 04 t/m 05 juli 2020
  • 10 t/m 11 oktober 2020
  • 28 t/m 29 november 2020

CURSUSINHOUD:

DAG 1
9:00 – aankomst studenten/cursisten
9:30 –  kennismaking wild/vis
10:00 – demonstratie villen/uitbenen wild
11:30 – pauze
12:00 – studenten gaan begeleid villen/uitbenen
14:00 – kleine pauze
16:00 – opruimen eventueel vlees in de koelkar
16:20 – workshop/demonstratie koken
19:00 – avondeten, mogelijkheid tot uitloop
20:00 – introductie dierlijk leven en of verhaal van expert
21:00 – verhaal expert (jager, kok, bushcraft, slager etc.)
22:00 – maximaal einde dag

DAG 2
8:00 9:30 – ontbijt & einde ontbijt
9:30 – begeleid villen & uitbenen
11:00 – demo verwerken huid, botten, pees en andere bruikbare delen
12:30 – pauze
13:00 – begeleid verwerken dierlijke producten
17:00 – vragen
18:00 – maximaal einde dag

Prijs

€930 (dat is inclusief vlees/vis)

Bij de prijs inbegrepen:

  • avondeten
  • ontbijt dag 2
  • middag eten dag 2
  • benodigde wild
  • mogelijkheid tot overnachting
  • gezelligheid en kampvuur
  • instructies instructeurs en gastdocenten

Niet inbegrepen:

  • middag eten dag 1
  • vervoer naar/van het Bladel
  • reserveringskosten 23 euro

Aantal personen:

  • Maximaal 25

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar (vanaf 14 jaar als je met een ouder komt)

Locatie:

  • Bladel
    In de bossen van Bladel

Duur van de cursus:

  • van 9.00 uur op de eerste dag tot 18.00 uur op de tweede dag

Foto’s

Kies een datum en reserveer