Wat moet je je voorstellen van een Argentijns BBQ festijn en wat heeft het met Bushcraft te maken? Ten eerste hebben wij al jaren de vraag gekregen om een degelijke BBQ workshop te organiseren. Ten tweede, er zijn genoeg oude culturen die het oer koken hanteren. Het gaat hier niet enkel om vis of vlees maar ook groente en fruit. Ten derde gaat het hier om volwassen vuren met bergen hete kolen en grote stukken eten. Geen ‘spielerei’. En als laatste willen we vooral aandacht besteden aan duurzaam en (h)eerlijk vlees.
Dit BBQ festijn staat in het teken van de Mallmann methode. Deze Argentijnse Duitser (of Duitse Argentijn) heeft zijn ziel verloren aan Zuid Amerika en vooral op de manier hoe de volkeren daar de eetcultuur hebben verheven naar een levensstijl en sociaal samenzijn. Hele dorpen kwamen en komen nog steeds bij elkaar op bepaalde feestdagen en dan staat eten centraal. Niet zomaar wat hamburgers of spiesen maar hele varkens en kippen. Vlees op het bot wat veel meer smaak heeft dan losse kleine stukken.
Ook hebben groentes en fruit een hoofdrol en zijn niet zomaar een bijgerecht. We zullen vers brood bakken en heerlijke sauzen maken. ALLEMAAL VERS!! Het vlees (Aberdeen Angus, Loosdrechts varken en kippen) komen van de boer en de zalm is van hoge kwaliteit kweekzalm uit Noorwegen.
Het woord zegt het al, het is een Festijn, en daarom is er plek voor 40 man! We verzorgen koffie en thee aan het begin en drankjes tijdens de maaltijd. Deze workshop is voor man en vrouw! Cheers!
Als je koken in de natuur leuk vind dan hebben wij ook nog:
Primitief koken
Buiten koken
Brood bakken
Pizza Party
Argentijns BBQ festijn