fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
1-daagse workshop

Masterclass “Knutselen met berkenbast”

Algemene informatie

Deze workshop is uniek in zijn soort. Met maximaal 3 personen ivm met maatregelen, werken wij aan allerlei kleine projecten met berkenbast. Dit lijkt erg op spielerei maar is allesbehalve dat. Het is een prachtige manier om kennis te maken met dit prachtige product en te wennen aan het werken met berkenbast.

Beschrijving

Berkenbast is een prachtig natuurlijk product. Vanuit oudsher werd er van alles mee gemaakt zoals kano’s, bakjes, isolatie, kleding, schoenen, potjes, enz., enz. Dankzij Betuline en Betulinezuur is het supersterk en flexibel materiaal wat ontzettend lang goed blijft. Opgravingen in vooral Scandinavië en Rusland tonen aan dat berkenbast al heel lang wordt gebruikt. De berk is een hele belangrijke boom voor veel culturen, misschien wel de belangrijkste. De berkenbast die wij tijdens deze cursus gebruiken is afkomstig uit Rusland en het is van uitzonderlijke kwaliteit. Je raakt er helemaal verliefd op.

Het vlechten met berkenbast is een techniek dat al erg oud is en wordt vooral gedaan bij het maken van allerlei bruikbare containers, schoenen, kleding, enz. Erg ontspannen om te doen. Wij gaan een paar kleine projecten maken zodat we de beginselen van het vlechten onder de knie krijgen!

Datum

  • 16 december 2020
  • 22 december 2020

Prijs

€99,50

Bij de prijs inbegrepen:

  • instructies
  • alle materialen
  • koffie en thee
  • lunch

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar Nieuw Loosdrecht

Aantal personen:

  • Maximaal 3

Leeftijd:

  • Vanaf 10 jaar

Locatie:

Nieuw Loosdrecht
Hier staat ons nieuwe gerestaureerd atelier waar wij ongedwongen kunnen werken. Er is een toilet en keukentje aanwezig.

Duur van de cursus:

  • vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur (tijd is een indicatie, in de info die je krijgt staan de exacte tijden aangegeven)

Foto’s

Kies een datum en reserveer

Boek Nu