Een cursus waar veel vraag naar is en daarom weer in het programma! In april bieden wij jou een prachtige cursus waar jij een ree gaat villen en uitbenen. Een cursus waar wij respectvol omgaan met het voorbereiden en villen van een ree en waar wij meer zullen vertellen over de verschillende gewoontes van bepaalde culturen als het gaat om het doden en nuttigen van een dier. Culturen waar normaliter alles van een dier gebruikt wordt.
Elke deelnemer krijgt zijn eigen ree zodat je alle facetten en technieken zelf kunt uitoefenen. Maar er komt meer bij kijken dan alleen villen en uitbenen. We gaan kijken wat je nog meer met het dier kunt. Bijvoorbeeld, hoe kun je de botten, huiden, pezen en ander bruikbaar materiaal voorbereiden en bewerken en voor wat voor doel. Hoe kun je het conserveren voor later gebruik. Hoe span je een huid op. Hoe maak je jerky en hoe bereid je het vlees. En zo kunnen we nog even doorgaan want er valt heel veel te vertellen over dit prachtig dier. We zullen ook voorwerpen meenemen ter inspiratie.
Het is sowieso verstandig om zelf een koelbox mee te nemen om het vlees naar huis te vervoeren en genoeg zip Lock zakjes om het vlees goed te kunnen afsluiten en meenemen.
Deze cursus wordt gegeven door Siegurd van Leusen en Auke Postmus.
Gedurende de cursus worden verschillende hapjes klaargemaakt van de ree. Ook is er een drankje!
€252,50 (dat is inclusief je eigen ree)
Je kunt ook boeken met 2 personen voor 1 ree. Extra persoon dan 125,50 euro