fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
Workshop

Wol, Vilten en vollen

Algemene informatie

In deze workshop maak je kennis met het vilten en vollen van wol. Vilten wordt gezien als de oudste manier van het vervaardigen van (niet geweven) textiel. Textiel betekent tenslotte van origine “al wat geweven is”. Het is daarnaast misschien ook wel één van de meest primitieve manieren van het maken van textiel. Je hoeft de wol immers niet eerst te spinnen en te twijnen voordat je er, doormiddel van weven of breien, textiel van maakt.
Door de eeuwen heen wordt vilt bijvoorbeeld gebruikt voor het vervaardigen van (onder)kleding, schoeisel of dekens. Maar je kan er nog zoveel meer leuke en handige dingen mee. Het mooiste is misschien nog wel dat je er geen dure apparatuur of gereedschappen voor nodig hebt.

Wegens grote vraag hebben wij deze workshop aangepast. Je krijgt nu ook de mogelijkheid om een vachtdeel te vilten. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen die zich al hebben ingeschreven.

Beschrijving

Marco neemt je in deze workshop mee op de reis van het schaap naar het vilt. Maar jij gaat natuurlijk ook zelf aan de slag. Je krijgt de keuze tussen het vilten van een omslag voor een A5-formaat notitieboekje. Of kies jij ervoor om een vachtdeel te vilten? Handig om op te zitten in het bos maar ook mooi aan de muur. Het notitieboekje zit sowieso bij de prijs inbegrepen en kan meteen gebruikt worden om alle info in op te schrijven.

Tijdens de workshop zullen diverse onderwerpen besproken worden, zoals de diversiteit van wol en alternatieven, hoe je de wol voorbereidt en wat voor variaties in details je kan toevoegen. De focus ligt uiteraard op het maken van je eigen werkstuk. We leren hoe je met het vilten start, maar ook welke stappen je kan nemen als je zelf ruwe wol inkoopt. Het uitgangspunt is dat iedereen met een gevilt project naar huis gaat. Een heerlijk ontspannen dag waarbij je aan het eind van de dag je eigengemaakte creatie mee naar huis mag nemen! Wij zorgen voor een heerlijk bakje koffie/thee met iets lekkers.

Let op:
Je gaat die dag waarschijnlijk nat worden. Aan vilten en vollen komt namelijk (warm)water en zeep te pas. Het viltproces zelf kan behoorlijk intensief zijn. Blessures aan handen, armen en schouders kunnen hierbij vervelend zijn. Jouw viltwerkstuk is nog nat als je het mee naar huis neemt. Zorg je zelf voor iets om jouw project in te doen? Dan sparen we samen het milieu.

Datum 2023:

 • 22 juli geannuleerd

CURSUSINHOUD:

 • Selecteren van je materiaal
 • Voorbereiden van je materiaal
 • Vilten en vollen

Prijs:

€ 92,50

Bij de prijs inbegrepen:

 • Koffie en thee (zelf lunchpakket meenemen)
 • Instructies
 • Wol en zeep om een omslag te vilten
 • Boekje
 • Bruisbol om werkstuk nat te maken

Niet inbegrepen:

 • vervoer naar/van locatie

Aantal personen:

 • Maximaal 8

Leeftijd:

 • Vanaf 16 jaar (vanaf 10 jaar als je met een ouder komt)

Locaties:

 • Nieuw Loosdrecht
  Hier staat ons mooie atelier waar wij ongedwongen kunnen werken. Er is een toilet en keukentje aanwezig.

Duur van de cursus:

 • vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur (tijd is een indicatie, in de info die je krijgt staan de exacte tijden aangegeven)

Instructeur:

Boek Nu