fbpx
Onze partners

a

Onze bushcraft locatie is gesitueerd op het prachtige Leersumse Veld, waar wij een fantastische samenwerking hebben met Staatsbosbeheer.

a

Onze logistieke en administratieve partner met meer dan 25 ervaring in de reis en buitensport wereld.

a

Al jaren onze partner in crime als het gaat het leveren van kleding, messen en overige uitrusting zoals Pinewood, Casstrom en Cruds

a

De Rolls Royce onder de handzagen, Silky voorziet ons van topkwaliteit Japanse zagen voor tijdens onze cursussen.

a

Tijdens onze carving workshops en bijl cursussen maken wij gebruik van de bijlen van Hultafors. Zweedse topkwaliteit voor een betaalbare prijs.

 
1-daagse workshop

Vlechten met berkenbast

Algemene informatie

Deze workshop is uniek in Nederland. In een kleine groep gaan wij vlechten met berkenbast. Een oude ambacht dat nog steeds veel gedaan wordt in de Baltische staten, Scandinavië, Rusland, en Japan. We bespreken de verschillende soorten berkenbast en hoe het verzamelt wordt. Uiteindelijk gaan we aan de slag en vlechten wij een klein mandje.

Beschrijving

Berkenbast is een prachtig natuurlijk product. Vanuit oudsher werd er van alles mee gemaakt zoals kano’s, bakjes, isolatie, kleding, schoenen, potjes, enz., enz. Dankzij Betuline en Betulinezuur is het supersterk en flexibel materiaal wat ontzettend lang goed blijft. Opgravingen in vooral Scandinavië en Rusland tonen aan dat berkenbast al heel lang wordt gebruikt. De berk is een hele belangrijke boom voor veel culturen, misschien wel de belangrijkste. De berkenbast die wij tijdens deze cursus gebruiken is van uitzonderlijke kwaliteit. Je raakt er helemaal verliefd op.

Tijdens deze cursus gaan wij een klein mandje maken van zes bij zes volgens de cross weaving techniek. Dit mandje is de basis van alle vlecht technieken. Dit doen wij in ons atelier in Loosdrecht waar we je ontvangen met een heerlijk kop koffie, thee en iets lekkers. Je zult met gepaste trots naar huis wederkeren met een mooi eindproduct.

Datum

  • 25 februari 2023 vol

Prijs

€86,50

Bij de prijs inbegrepen:

  • instructies
  • alle materialen
  • koffie en thee

Niet inbegrepen:

  • vervoer van en naar Nieuw Loosdrecht
  • afdracht boekingssysteem Fare Harbor (ong. 6%)

Aantal personen:

  • Maximaal 8

Leeftijd:

  • Vanaf 16 jaar

Locatie:

Nieuw Loosdrecht
Hier staat ons nieuwe gerestaureerd atelier waar wij ongedwongen kunnen werken. Er is een toilet en keukentje aanwezig.

Duur van de cursus:

  • vanaf 9.30 uur tot 15.00 uur (tijd is een indicatie, in de info die je krijgt staan de exacte tijden aangegeven)

Foto’s

Boek Nu