Brood, daar zit wat in! Maar wat? We gaan ons verdiepen in één van de oudste recepturen ter wereld. In Jordanië zijn broodkruimels ontdekt die 14.000 jaar oud zijn. Het is een onderdeel van het eetpatroon van heel veel culturen. Tijdens deze workshop besteden we aandacht aan de keuze van de ingrediënten, het rijsproces, het kneden en het afbakken.
De bereiding van brood varieert enorm en wij zullen een aantal technieken uitvoeren die ook heel erg van elkaar verschillen. In een Dutch Oven, in een billy-can, aan een stok, op een hete plaat of rechtstreeks op de kolen. Maar we beginnen niet voordat we een stukje theorie hebben behandeld. Het is belangrijk dat je ook weet waarom je bepaalde dingen doet. Waarom moet je goed kneden, wat doet dat met de gluten. Hoe werkt een bepaalde gist en waarom rijst je deeg. Al dit soort vragen zullen aan bod komen.
Gezellig, leerzaam en vooral lekker! Onze kookworkshops zijn zeer in ‘trek’ en dat komt vooral omdat koken op het moment hot is en helemaal als je dat in een prachtige omgeving in de bossen mag doen. Er is de tijd om te koken maar er is ook tijd om te ontspannen.
Als je koken in de natuur leuk vind dan hebben wij ook nog:
Primitief koken
Buiten koken
Brood bakken
Pizza Party
Argentijns BBQ festijn